HETI MOZIBEMUTATÓ Kattints és nézd meg mik az eheti újdonságok a mozikban.
DVD MEGJELENÉSEK Kattints és nézd meg mik jelennek meg a héten.
BLU-RAY MEGJELENÉSEK Kattints és nézd meg mik jelennek meg a héten
HOKUM.HU HÍROLDAL Hogy ne maradj le semmiről, látogasd meg naponta többször frissülő híroldalunkat!

Black Swan

Arronofsky zseniális alkotása Natalie Portman kiemelkedő alakításával. Olvasd el kritikánkat!
Black Swan (2010)

The Time Traveler's Wife - Az Időutazó Felesége (2009)

vasárnap, január 31, 2010 Bejegyezte: jangamen Comments

A cím senkit egy pillanatra se tévesszen meg, egy ízi-vérig romantikus filmmel van dolgunk, nem pedig egy Vissza a jövőbe kaliberű izgalmakkal teli kalandfilmről. Akit ez nem rettent el, az nem fog csalódni: a maga nemében teljesen korrekt iparosmunkával fog szembesülni.
A történet röviden: adott egy férfi, Henry (Eric Bana) aki képes utazni az időben, azonban befolyásolni ezeket az utazásokat nem tudja, sem azt hogy hová, sem azt hogy mely időbe kerüljön, de még azt sem, hogy egyáltalán utazzon e. Így ez a képessége az egész életére befolyással van, hisz sosem tudja hogy mennyi időt képes a saját jelenében eltölteni. 
Az évek és az utazások alatt különös kapcsolat alakul ki közte és egy kislány között, akiből természetesen idővel gyönyörű nő lesz. Henry és Clare (Rachel McAdams) egymásba szeretnek, de a férfi különös képessége megnehezíti kapcsolatukat, amiért mindketten foggal-körömmel küzdenek. A legnagyobb megpróbáltatás azonban még előttük van: Henry pontosan tudja hogy mikor fog meghalni és azzal is tisztában van, hogy a jövőt nem tudja megváltoztatni. Hogyan tudnak felkészülni az elkerülhetetlenre? 

Ejtsünk pár szót a szereposztásról. Rachel McAdams kétségtelen gyönyörű, azonban számomra örökre a The Hot Chick-es csaj marad, így minden filmjében nekem kicsit hiteltelen (Sherlock Holmes-ban például). Eric Bana-ról viszont csak szuperlatívuszokban tudok beszélni, úgy érzem most kezd el pályája csúcsára érni, remélem egyre több hasonló minőségű filmben láthatjuk viszont (Star Trek, Funny People).

Egy 7-est megérdemel a film; azt kaptam, amire számítottam, őszintén szólva tetszett is, az időutazásból adódó logikátlanságokkal pedig kár foglalkozni, biztosat úgysem állíthat senki.


tovább mögött meglesheted a trailer-t...




...TOVÁBB.. a bejegyzés még lehet, hogy folytatódik >>>>>

Funny People - Ki nevet a végén (2009)

vasárnap, január 31, 2010 Bejegyezte: jangamen Comments
Gyanítom hogy gyökeresen ellentétesen állok hozzá Adam Sandler filmjeihez, mint a nagy többség. Hisz általában ha az Ő filmjeiről van szó, valami agyament, értelmetlen, de többé-kevésbé vicces röpke másfél órát kapunk. Annak ellenére, hogy ezzel már régóta tisztában vagyok, mindig csekkolom az új filmjét, hisz amit csinál, azt tulajdonképpen jól csinálja.
Véleményem szerint a legjobb filmje a Távkapcs, pontosan azért, mert némi mondanivalót sikerült a történet mögé elrejteni, s nem egy kimondott vígjáték, persze vannak benne hangosan röhögős pillanatok, de inkább a dráma kategóriába sorolnám.

Akkor most megismétlem az előző mondatot, minimális változtatással. Legjobb filmje még mindig a Távkapcs, de a Ki nevet a végén alig marad le mögötte. Nem egy igazi vígjáték, sokkal inkább dráma, bár nem egyszer felröhögtem a nézése alatt.

Már az alapsztori kizárja egyébként hogy egy agymenés legyen a film: Főszereplőnk George Simmons (Adam Sandler) a népszerű és elismert komikus, akit mindenki szeret, tele van pénzzel, kocsik garmadájával, felváltva kúrogatja a nőket és boldogtalan, mert valójában ő a legmagányosabb ember a világon. Aztán amikor kiderül hogy a leukémia egy nagyon súlyos fajtája támadta meg a szervezetét és nem sok esély van arra hogy kigyógyul belőle, felveszi maga mellé a kezdő, de igyekvő stand-up komikust Ira Wright-ot (Seth Rogen), hogy legyen aki mellette áll és segíti a betegség elleni harcban és abban hogy az egyetlen embert, a nőt, aki valaha fontos volt számára és aki igazán szerette őt, vissza tudja szerezni magának.

Egyfelől meglepő, hisz mind a rendező (Apatow), mind a cím, a plakát ...etc. arra engedett következtetni, hogy egy újabb vígjátékot látunk, de egy lassú, megfontolt, két és fél órás jellemfejlődést követhetünk figyelemmel, ami miatt biztos vagyok benne, hogy sokaknak nem tetszik / nem fog tetszeni a film, velem ellentétben. Kívánom hogy Sandler egyre több ilyennel rukkoljon elő, mert bőven van benne potencia, másrészt ebben a filmben döbbentem rá, hogy kezd megöregedni.

Részemről egy nagyon erős 7-es, (Eminem FTW) aztán majd csekkolás után eldönti mindenki hogy melyik Adam Sandler-t szereti jobban. Én ezt, annak dacára, hogy - bár nem lehet nem kedvelni a filmben -, a szerepe negatív.

imdb


a tovább mögött ott a trailer...




...TOVÁBB.. a bejegyzés még lehet, hogy folytatódik >>>>>

Garden State - Régi Környék (2004)

péntek, január 29, 2010 Bejegyezte: jangamen Comments

Zach Braff. Pár évvel ezelőtt ez a név nekem nem mondott semmit és anno jó barátom unszolása ellenére sem kezdtem el nézni a Scrubs-ot, aminek a következtében előbb láttam eme filmet, mint a sorozatot, amivel világhírű lett.
A Garden State ugyanis ízig-vérig Zach gyermeke, nem csak ő rendezte, főszereplője a filmnek, hanem a forgatókönyvet is ő jegyzi. Aztán mikor letelt a szűkös másfél óra, arra gondoltam: Istenem... ez a gyerek egy hatalmas zseni!
Szerelmes filmből jót csinálni iszonyatosan nehéz (persze az igazán jóra gondolok, nem a rózsaszín taknyokra), neki mégis sikerült, köszönhetően a kiváló szereplőknek, a remek szkriptnek, valamint az egészet körüllengő kicsit szürreális hangulatnak, ami érdekes módon életszerűvé teszi az egészet.
A történet leírva lehet hogy nem fog meg sok embert, azonban elkezdve nézni a filmet, sokakat magába szippant, így ha most elsőre nem is jön át a lényeg, egy esélyt mindenképp érdemes neki adni „élőben”.
Andrew Largeman magányosan éli mindennapjait egy nagyvárosban, s a tizenöt éve folyamatosan szedett lítium már rég apatikussá tette a világban zajló történések, sőt a saját léte iránt is. Az érzelemmentes lázálomnak - amit ő úgy hív: élet -, azonban egyik percről a másikra vége szakad, amikor rég nem látott apja telefonhívásából megtudja: édesanyja meghalt. Hazatér hát kis szülővárosába, hogy részt vegyen a temetésen és valahogy megpróbálja rendezni tönkrement kapcsolatát apjával (Ian Holm).
Ekkor ismerkedik meg a különc és kóros hazudozó Sam-mel (Natalie Portman). Ahogy múlik a lítium hatása, Andrew-ba úgy tér vissza az élet és mélyül különös kapcsolata a lánnyal. Azonban a hátrahagyott élete visszaszólítja a nagyvárosba, s már csak egy kérdés marad: képes e feladni mindent a szerelméért.

Abszolút kedvenc, Natalie Portman szokásához híven egyszerűen zabálnivaló, a film zenéi pedig megérnének egy külön misét (Zero 7, Frou Frou..). Popcorn bekészít, barátnő átölel, film indít. Most.



tovább után megtalálod a trailert...




...TOVÁBB.. a bejegyzés még lehet, hogy folytatódik >>>>>

The Uninvited - Hívatlan Vendég (2009)

péntek, január 29, 2010 Bejegyezte: Névtelen Comments

Ismét sikerült magamban megerősíteni a tényt: Utálom a horrort. Ennek semmi különösebb oka nincs, szimplán nem szeretek fosni parázni a jeleneteken. De van amikor megéri...

Anna (Emily Browning) a zártosztályon van, mert nemtudja feldolgozni anyja halálát, aki házuknál hunyt el egy tűzeseteben. Mikor hazaér, tudomásul kell vennie, hogy édesapja új nője a halott édesanyjának az egykori ápolója, Rachel (Elizabeth Banks). Továbbra is kísérteteket lát Anna és kezdi úgy érezni, anyja mégsem baleset áldozata lett. Nővérével, Alexel (Arielle Kebbel) elkezdenek kutatni kicsit. Rájönnek, hogy Rachel mégsem az, akinek mondja magát és csak kihasználja az apját, pánikba esnek, és mikor apjuk elutazik, úgy érzik lépni kell. Mi van ha a rejtélyes baleset gyilkosság volt? Mi van akkor, ha Rachel velük is végezni akar apjuk távollétében balesetnek beállítva? Elhatározzák, Rachelt likvidálni kell.

Tudom, sokak szerint lenne mit írni még a filmről, de higgyétek el, ha folytatom, lelövöm azt, amiért nálam 8 pontot kapott.

Kicsoda a titokzatos zakkant hölgy a zárt osztályon? Kicsoda Alex? Ki Rachel? És tényleg ártatlan, szenvedő alany szimplán Anne? Meg kell nézni fiúk-lányok. Izgalomból nem lesz hiány, és a poén is ott van a filmben!


katt a továbbra a trailerért...




...TOVÁBB.. a bejegyzés még lehet, hogy folytatódik >>>>>

Ghosts of Girlfriends Past - Excsajok Szelleme (2009)

péntek, január 29, 2010 Bejegyezte: Névtelen Comments

Sok jót hallottam a filmről, ráadásul pont megtaláltam HD-ben a gépen, volt itt sör is, na mondom, itt az idő. Sör, vígjáték, HD, csajok, mi kell még. 

Connor (Matthew McConaughey) sikeres fényképész, semmittevéssel tengeti mindennapjait, és "munkaidőben" gyönyörű nőket fényképez. Egyszerre három barátnőt tart, valljuk be, jól megy sora. Meghívja őt öccse, Paul (Breckin Meyer) az esküvőjére, de ezzel lehet rossz döntést hozott. A próbavacsorán Connor eléggé felönt a garatra, és megjelenik neki Wayne (Michael Douglas) bácsikája szelleme. Wayne elmondja neki, hogy mai napon még 3 szellem fog neki megjelenni, és be kell látnia, változtatnia kell. Ne akarjon olyan lenni, mint ő, mert soha senkinek nem fog hiányozni életében. Kezdjen el a szivére is hallgatni. Connor ezt nehezen akarja belátni, de megjelenik neki első barátnőjének a szelleme, aki elrepíti a múltba, megmutatva, hogy igen is van szíve. Ezzel arra is rávilágít, hogyha nem hozza rendbe öccse esküvőjét - amit sikeresen elrontott azzal, hogy elmondta egy szemrevaló koszorúslánynak, hogy évekkel ezelőtt öccse megcsalta az arát egyik barátnőjével - akkor a testvére élete végéig nem fog megnősülni. Connor miután felébred, a szakító menyasszony után rohan, és meggyőzi, el kell vennie Pault. És ezzel a kis utazással Connor is rájön, hogy egész életében csak egy nőt szeretett, már gyerekkora óta, az esküvő szervezőjét, Jennyt (Jennifer Garner).

Mindent összevetve egy remek vígjáték, főleg a sok gyönyörű nő miatt. Őszintén szólva, én Connor helyében folytattam volna eddigi életemet, hiszen még sok hal van a vízben. Nekem azt sugallta a film eleje, igen is, gerincre kell vágni minden nőt.

a tovább mögött meglesheted a trailert...




...TOVÁBB.. a bejegyzés még lehet, hogy folytatódik >>>>>

The Book of Eli - Éli könyve (2010)

csütörtök, január 28, 2010 Bejegyezte: jangamen Comments

Amikor írtam egy pár sort anno a Hajsza a Föld alatt-ról, akkor fogalmaztam úgy -ha jól rémlik- hogy Denzel Washington minden szerepében parádés, a hőst ugyanúgy el tudja adni, mint a balf@szt, az átlagembert. Személy szerint én jobban örülök amikor az előbbi figurát kell eljátszania, az okokat kár firtatni, neki - mint oly keveseknek -, jól áll a keményfiú szerep, még így közeledvén a hatvanhoz is.

A Hughes testvérek új filmjében (nekik köszönhetjük többek között, az egyik legjobb Hasfelmetsző Jack feldolgozást is) ez kissé felemás: átlagember, aki hőssé válik. Mindezt úgy, hogy ha kell, öl, pusztít, nyomorba dönt, bár a célja nemes. Kifejtem miről is beszélek, itt-ott spoileresen...

Valamikor a nem túl távoli jövőben járunk, 30 évvel a nagy villanás, a pusztító háború után. Eli, a magányos vándor egyedül járja a kietlen sivár vidéket, nagy terhet cipelve: nyugatra tart, egy kinccsel... egy könyvvel, amit ha kell az élete árán is megvéd. Márpedig van kitől, hisz ahogy a társadalmak eltűntek, helyüket fosztogató bandák vették át, amiket a legnagyobb kincs: a víz és a hús (igen, az a két lábon járó fajta) hajhászása tart lendületben.

Aztán mikor egy újjáépülő városba ér, minden megváltozik. Carniege (Gary Oldman) a kolónia ura, akinek egyetlen célja megtalálni azt a könyvet, melyet Eli birtokol, hajtóvadászatot indít, s bár hősünknek akad egy segítője, a bájos Solara, az esélyeik így sem túl kecsegtetőek. Hogy sikerül-e "A" könyvet eljuttatni nyugatra?

Posztapokaliptikus western. Kitűnő képi világgal és hangulattal, s bár túl sok akció nincs a filmben, végig lekötötte a figyelmem, egyetlen percre sem éreztem visszaesést.

Denzel kitűnő, mint mindig, Gary Oldman pedig... nos úgy vélem Gary egyszerűen a gonosz szerepekre született, jól áll neki és nem lehet belekötni.

Akit azonban ki kell emelnem: Mila Kunis. Lehet hogy csak én vagyok így vele, de szerintem ő ma a világ legszebb színésznője, így ha egy tál fos lenne a film, engem már megvettek.

De nem az. Az hogy milyen könyvről van szó, hamar le fog esni, s alapjában véve, bár van egy kis csattanó a végén, ám túl nagy meglepetések nem fognak érni senkit, de úgy hiszem, nem is ez volt a cél. Nem akarok túl spoileres lenni, úgyhogy csak annyit: picit elgondolkodtatott a film, ennél fogva úgy érzem a célját elérte.

Újranézős lesz és azt kell mondanom, igen, tetszett. Még több ilyet.

imdb

katt a továbbra a trailerért...




...TOVÁBB.. a bejegyzés még lehet, hogy folytatódik >>>>>

I Love You, Beth Cooper - Lehetek az eseted? (2009)

csütörtök, január 28, 2010 Bejegyezte: Névtelen Comments

Na, ez is megvolt. Örömmel ültem le meglesni... Hayden Panettiere elé mindig örömmel ülök le. Mostanában rákaptam a tinis dolgokra, csak sok benne a sallang. De ez nem azok közé tartozik.

A történet sablonos; a nyomi srác belezúg a gimi nehézbombázójába és ezt úgy érzi, tudatnia is kell vele. Méghozzá az év végi beszéden.
Ez szép és jó volna, csak nem elégszik meg emberünk ennyivel, hanem folytatja a szajhákkal és a bunkókkal. Itt kezdetét veszi a románc, és beindulnak a dolgok. Örömmel közlöm, voltak jelenetek, ahol hangosan felnevettem, szóval nem az az erőltetett fajta tinivígjáték. Igazság szerint semmi plusz nincs a történetben, a végén persze ott van a happy end. De Hayden Panettiere azért megdobja a film színvonalát.
Lehet elfogult vagyok az egyik főszereplő miatt, dehát, ilyenek a férfilelkek.


imdb

a további bejegyzésekre kattintva meglesheted a trailert...




...TOVÁBB.. a bejegyzés még lehet, hogy folytatódik >>>>>

The Road - Az Út (2009)

szerda, január 27, 2010 Bejegyezte: jangamen Comments
Kicsit spoileresen...
Viggo Mortenseről régen is tudtam hogy a neve már-már garancia a sikerre. John Hillcoat neve azonban nem csengett ismerősen, tán nem véletlenül, hisz mindössze 5 rendezés került ki a keze alól, melyek közül egyik sem hagyott mély nyomot. Ezidáig...

Bár ténylegesen nem derül ki, valószínűsíthetően a nem túl távoli jövőben járunk, egy globális katasztrófa után. Hogy pontosan mi történt, nem tudjuk, csupán a végeredményt látjuk: hamu borít szinte mindent, minden termény és állat elpusztult, a nap sosem süt, hatalmas viharok pusztítanak, s mindössze az emberek kis százaléka maradt életben.

Egy apa (Viggo Mortensen) és egy fiú (Kodi Smit-McPhee) története ez, meglehetősen szokatlan formában és tálalásban. Valaha egy boldog család voltak, feleségével (Charlize Theron) az oldalán, bár a fiú már ebbe a világba született. Azonban ahogy fogyott az élelem, úgy fogytak az élő emberek is, s sokan hordákba tömörülve vadásztak a még élőkre, vadként űzve őket a táplálékért.

A feleség (senki nevét nem tudjuk meg, nem is lényeges) azonban már nem bírja tovább, s feladja a küzdelmet...egyszerűbb az önként vállalt halál, hisz úgysem végződhet a sorsa boldogan.

A férfinak azonban mindene a fia, s hiszi, hogy ha elérik a déli partot, ott egy jobb világ várja őket, s akár az élete árán is megvédi, bármivel is álljanak szemben, míg elérik a céljukat. Így hát nekivágnak a nagy útnak, életük legnagyobb kalandjának......

2009, de lehet hogy ezzel keveset mondok... az évtized egyik legszívbemarkolóbb filmje. Azonban nem a megható módon, hanem a szituáció adta hiteles / logikus lépések következtében kialakuló helyzetek miatt.(Gondoljunk a pisztolyra.) Olyan szinten kétségbeejtő a helyzet, a világ, a képi hangulat, hogy egy-két könnycseppet simán elmorzsoltam volna, de még ahhoz se volt erőm.
Az hogy bárkiért (magamért sem) véghez tudjam vinni, amit az Apa tesz, hihetetlen akaraterő és lélek kellene. Felemésztene és kiköpne, órák alatt.

Majdnem tökéletes. Hogy miért csak majdnem? Mert egész egyszerűen ez a szűk két óra olyan szinten kiszívta belőlem az életkedvet, hogy az leírhatatlan.
Valószínűleg (terveim szerint) nem nézem meg még egyszer, de hatalmas élmény volt, amit kár kihagyni, az újranézéshez azonban meglehetősen mazochista napot kellene kifognom.





...TOVÁBB.. a bejegyzés még lehet, hogy folytatódik >>>>>

Miss March - Miss Március (2009)

kedd, január 26, 2010 Bejegyezte: jangamen Comments
Röviden: közel sem annyira gáz, mint azt előre elképzeled. Sőt... Fanyalgásom ellenére itt-ott hangosan felröhögős, amit vígjátéknak relatíve rég nem sikerült elérni. Túlzásba azért nem esek, nem az évszázad legjobbja, de megállja a helyét.

A történet persze mint a vasgolyó: adott két gyerekkori jó barát, az egyik hajtja a nőket, és a playboy a mindene, a másik pedig szüzességet fogad egész a házasságig. A barátnőjénél azonban betelik a pohár és kufircot akar, aminek nem is lenne akadálya, ha hősünk Eugene (Zach Cregger) nem esne le a lépcsőn és nem szenderedne jó mély, négy évig tartó álomba. Mikor magához tér, rádöbben, hogy nem csak a hite, hanem apja és barátnője is elhagyta, mi több, nyuszinak állt, és ő lett miss március...

Útra kel hát félnótás barátjával, hogy eljusson a Haffner villába, a rendes éves playboy partira. Útjukon megannyi kaland, kliséhegy, kirobbanó széklet és lebegő csöcs kíséri őket, mígnem elérik (?) céjukat...
Gyenge Euro-túra? Igen. Road movie, de azért mégsem. Erőltetett de mégsem. Jókat nevettem... de mégsem.

(Azért amikor a lotyó kiesik a buszból, ott sírtam)

konzekvencia: kacagtam, jólesett, nem untam, köszöntem. Még egyszer? Nem hinném.





...TOVÁBB.. a bejegyzés még lehet, hogy folytatódik >>>>>

New Amsterdam (2008) - az első évad után

kedd, január 26, 2010 Bejegyezte: Névtelen Comments
Kíváncsian vetettem neki magam a sorozatnak. Semmit nem olvastam el előtte, igazság szerint valami non-stop füvezős tinisorozatot vártam. De nem! John Amsterdam (Nikolaj Coster-Waldau) életébe pillanthatunk bele, ami elég hosszúra sikerült. Nem kevesebb, mint 400 éves. Anno megmentett az 1600-as években egy nőt a háborúban, és az indiánok megbűvölték szervezetét, nem hal meg és nem érez fájdalmat addig, míg meg nem találja az Igazit. Bárcsak mindenkivel ilyen kegyes lenne a sors!
Jelen korában nyomozóként dolgozik New York gyilkossági osztályán. Társa, az igen szemrevaló Eva (Zuleikha Robinson).
Egy üldözés során a metrónál rosszul lesz, és összeesik. Azt gondolja, hogy az Igazi ott volt mellette, és végre halandó lehet. Ezt a bizonyos Igazit a segítségére siető doktornő képében látja, Sara-ban (Alexie Gilmore).

Igazán jó sorozat, nagyon frankón és egyedi stílussal oldja meg a gyilkossági ügyeit, ez mellett pedig mindenáron meg akarja szerezni magának Sarat, hogy lelkük egyesüljön, és végre ő is földi halandó legyen. Én csak ajánlani tudom.

imdb




...TOVÁBB.. a bejegyzés még lehet, hogy folytatódik >>>>>

The Fountain - A Forrás (2006)

kedd, január 26, 2010 Bejegyezte: jangamen Comments
Örök érvényű kedvencek, amit úgy gondolom mindenkinek látnia érdemes. Mikor azon gondolkodtam hogy indítok egy ilyen rovatot, elkezdett pörögni az agyam mely filmek is méltók arra, hogy ide bekerülhessenek. 

Elsőként Aronofsky műve ugrott be. De tekerjük vissza egy picit az idő kerekét...
2006-ot írunk, a zseniális író rendező legújabb munkáját bemutatják. Egy hányattatott sorsú film, aminek a főszerepére eredetileg Brad Pitt-et kérték fel, aztán számtalan huzavona és csúszás után végül Hugh Jackman játszotta el Tommy-t. Vagy Thomas-t. Vagy Tom Creo-t.... 

A film, aminél jobban tán semmi nem osztotta meg a közönséget. Bárhol láttam róla vitát, vagy nagyon szerette az egyszeri néző, vagy......nos véleményem szerint: vagy nem értette, és ez valahol az érzelmi szintjének a hibája.
Ugyanis amíg a Breaking Bad esetében talán vitatható a depresszív mívolt, (nem, rossz szó. a kilátástalanság.), addig a Forrás esetében aligha.

A valaha volt egyik legszomorúbb film, s sajnálatosan ezt pont igazmondásával éri el. Épp ezért ennyire mellbevágó élmény látni.

Három idősíkon keresztül zajlik a történet, melyben a jelen főszálát a múlt és jövő öleli át, teljes egészet alkotva. Tom az orvos, daganatellenes szerrel kísérletezik, míg imádott felesége agytumorban haldoklik. 
Versenyfutás az idővel, hogy megmenthesse az egyet, aki a minden.
Aztán jön a legnehezebb a világon. Az elfogadás. Hogy a világot jelentő már nincs többé. Bármit is tesz.... 
Talán az öröklét....de lehet ez vigasz? El lehet, el kell fogadni a megmásíthatatlant? A halál nem kikerülhető....

Az elmúlást, a lét végességét és a veszteséget boncoló történet valami hihetetlen módon (kegyetlenül) szívszorító. Ezt ilyen zseniálisan még sehol senkitől nem láthattuk, ezt garantálom. 
Bizony, könnycseppet morzsoltam a végén.

Hihetetlen, és gyönyörű. Látni kell.

a további bejegyzések mögött megnézheted a trailert, illetőleg a box office adatokat...




...TOVÁBB.. a bejegyzés még lehet, hogy folytatódik >>>>>

10 Things I Hate About You (2009) - az első évad után

hétfő, január 25, 2010 Bejegyezte: Névtelen Comments
A film után kicsit félve indultam neki a sorozatnak, de szerencsére kellemes csalódás ért. A szereplők is jobbak, és a karakterek is jobban visszaadják a sorozatbeli szerepüket. Kat (Lindsey Shaw) és Bianca (Meaghan Jette Martin) apjukkal élnek anyjuk halála után. Kat tipikus feminista nő, Bianca lázadó tini. Apjuk mindentől félti őket, de főleg a pasiktól, és a pasikkal járó egyéb tevékenységektől.

Az új gimnázium azonban komoly " veszélyt " jelent ezen a téren a hölgyekre. Camaron (Nicholas Braun) próbálja Biancát megszelídíteni szerelmével, Katet pedig az iskola igazi rosszfiúja, Patrick (Ethan Peck) igyekszik lenyűgüzni. Bianca megszállottam próbál bekerülni az iskola szurkolói csapatába, ennek csak egy akadálya van. Chastity (Dana Davis). Chastity az a tipikus plázacica, apuka elkényeztetett kedvence, és remekül is játssza. Tényleg idegesítő.
Senki ne várjon többet egy átlagos tinisorozattól, de azok között igen jónak számít.

Szerény véleményem szerint igen szórakoztató darab, de aki látta a filmet, az sok jelenetnél tudja, hogy mi fog történni. Egyértelműen a filmre épül. Én már büszkén mondhatom, hogy mind a kettőn túlvagyok, de a sorozat szerintem jobbra sikeredett.

imdb link





...TOVÁBB.. a bejegyzés még lehet, hogy folytatódik >>>>>

Breaking Bad (2008) - az első évad után

vasárnap, január 24, 2010 Bejegyezte: jangamen Comments
Anno teljesen véletlen futottam bele egy külföldi oldalon, s átfutva a rövid leírását, adtam neki egy esélyt. Végezvén az első évaddal, eme döntésem egy pillanatig sem bántam meg.

Amikor egy sorozat dráma kategóriába van besorolva, az ember alapvetően valami pesszimista, adott esetben "lehúzós" sorozatra készül, az évek azonban számtalanszor rácáfoltak erre. Nem úgy a Breaking Bad. Sok mosolyt nem csal az arcunkra, ennek ellenére magával ragad és odaszögez a képernyőre. 

Egy egyszerű ember korántsem egyszerű története. Röviden így jellemezhető a sorozat. 
Főhősünk Walter White (Bryan Cranston) egy kémiatanár, akit otthon vár terhes felesége és sérült kisfia. Egy nap munka közben rosszul lesz, kórházba kerül, ahol a vizsgálatok kiderítik: harmadik stádiumú gyógyíthatatlan tüdőrákban szenved.
Ám Walter nem úgy reagál a hírre ahogy egy átlagember tenné: ahelyett hogy kétségbeesne, vagy kuruzslókhoz fordulna gyógyulást remélve, kihasználja az egyetlen dolgot amihez ért: a kémiát. 
Összeáll egy piti dílerrel és futószalagon kezdi gyártani a környék legtisztább metamfetaminját. A cél: minél több pénzt hagyni a családjára. 
Azonban ez korántsem ennyire egyszerű. A drogbiznisz számos buktatót rejt magában, és ahhoz hogy sikeresek legyenek, nemcsak egymást kell megtanulniuk elfogadni, hanem a drogvilág törvényeit is....
Mit is tehetnék ehhez hozzá? Depresszív, ugyanakkor iszonyatosan jól összerakott sorozat. Nem pörög, de nem is ül le egyetlen percre se. Megfontolt, de nem lassú. Lassan beiktatom a második évadot, de még egy kis életörömet magamba kell szívnom hozzá. 
a további bejegyzések mögött megnézheted a trailert (nem official)




...TOVÁBB.. a bejegyzés még lehet, hogy folytatódik >>>>>

Un Prophète - A Próféta (2009)

vasárnap, január 24, 2010 Bejegyezte: jangamen Comments
Az Origo Filmklubon 2009 legjobb filmjének válaszották. Cannes-ban megnyerte a második legrangosabb díjat (Grand Prix). A Londoni Filmfesztiválon (LFF) megnyerte a legjobb film díját. Az Oscarra a franciák jelöltje legjobb idegen nyelvű film kategóriában.

Hát úgy gondoltam, ezt nem lenne illendő kihagyni, lássuk a bő két és fél óra után milyen nyomokat hagyott a film.

A főszereplő Malik El Djebena (Tahar Rahim), hat éves börtönbüntetését kezdi, miközben sem a kinti életben, sem a rácsok mögött nincs senkije aki segíthetné, támogatná. Az épp nagykorú, írás és olvasás tudatlan fiatalember hamar rádöbben, hogy egyedül nem marad életben, pláne nem ennyi ideig.

Pártfogóra, védelemezőre van szüksége, különben nem kerül ki élve. Nagy árat fizet, de végül a korzikaiak, élükön César Luciani-val (Niels Arestrup), a szárnyaik alá veszik. A csicskájuk lesz, takarít, kávét főz....és ahogy telik az idő, mindinkább a főnök bizalmát élvezi. Jó magaviseletével kivívja az időszakos kimenőket, ahol eleinte a César által ráruházott feladatokat hajtja végre, később önálló vállalkozásba kezd, drogot szállít. Merészségével kivívja magának a tiszteletet, de hogy hogy végződik a történet? Azt nézze meg mindenki maga...

Az európai Sebhelyesarcú? Egy pillanatig ez ugrott be miközben néztem a filmet, aztán mire a végére értem, ez a gondolat tovaszállt. Vannak közös vonások, de ennyire azért nem volt jó. Továbbmegyek, kevés volt még a 150 perc is hogy úgy igazán kibontakozzon a történet. 

Mindezek ellenére jobban megfogott, mint teszem azt a Slumdog, de mostanában biztos hogy nem nézem meg újra. 
Pár szó a szereplőkről. Rahim annak ellenére hogy nem egy túl tapasztalt színész (4 filmet tud maga mögött), nagyon jól adta a szerepet, akárcsak Arestrup, aki azért nagyobb filmes múltra tekint vissza. 

Ha kijut az Oscarra, márpedig szerintem kijut, erősen esélyes hogy elhozza a szobrocskát. Túl sok rosszat nem tudnék mondani a filmről, ha van egy nyugodt estéd, majd három órád, akkor azt mondom: nézős.







a további bejegyzésekre kattintva megnézheted a trailert




...TOVÁBB.. a bejegyzés még lehet, hogy folytatódik >>>>>

V (2009) - az első négy rész után

vasárnap, január 24, 2010 Bejegyezte: jangamen Comments
Ejtsünk pár sort 2009 egyik legjobban várt sorozatáról, melyet eddig méltánytalanul hanyagoltam. Egy remake-ről beszélünk, mely a sejtelmes V címet kapta.





Miután lemaradásom pótoltam és gyors egymásutánban megnéztem a négy részt, az első ami megmaradt bennem az az, hogy ez egy egész jó sorozat. A másik hogy utálok várni a következő részre. Pláne ilyen sokat.

Lássuk miről is van itt szó. Gyakorlatilag egy Függetlenség napja csak másképp alakult, eképpen lehet a legegyszerűbben leírni a sorozatot. Egy nap a semmiből megjelenik 29 űrhajó, melyek megállnak a legnagyobb világvárosok felett, kisebbfajta zűrzavart okozva. 

Aztán ahogy telik az idő, kiderül, hogy az idegenek, akik szintén emberek, jó szándékkal érkeztek, fejlett technológiájukért és számtalan gyógymódjukért cserébe csupán némi vizet és ásványi anyagot kérnek.

hisz we are of peace....always..


innentől spoileresen folytatom...


Természetesen ez így nem lenne sztori, így lassacskán kiderül hogy az idegenek szándékai korántsem békések....hogy eddig is köztünk éltek....céllal érkeztek hozzánk...

De az emberi faj nem adhatja fel, ellenállás kezd szerveződni titokban, aminek a tagjai számos sötét titkot tudhatnak a magukénak...


Spoiler vége

Megjegyezendő, hogy öltek pénzt a cuccba rendesen. Nem mondom hogy tátott száj CGI, de nem is gagyi. Egyedül bizonyos részeknél a 14-es besorolás sajnálatos...de hát ez van, ezt kell szeretni.


A szereplők rendben vannak, Anna úgy ahogy van tökéletes választás volt. A sztori? Nos a négy rész nagyon kevés volt, ezt értsétek úgy hogy nagyon.

Meglátjuk, mert meglátjuk, legalábbis én nézni fogom, csak győzzem kivárni az ötödik részig...

részemről az első négy részre




...TOVÁBB.. a bejegyzés még lehet, hogy folytatódik >>>>>

My Best Friend's Girl - A Spanom Csaja (2008)

szombat, január 23, 2010 Bejegyezte: jangamen Comments
Megvallom őszintén, előítéletekkel telve ültem le a film elé, de rossz napom volt, fejfájás, ami kell, nem akartam egy nagyágyút ellőni, gondoltam jó lesz egy kis esti lagymatag szórakozásnak, aztán majd alkalmasint jöhetnek a várósabb filmek. Mire fel jött a sejtés, hogy ismét egy középszerű, -vagy gyengébb- klisékkel sablonokkal teli nyálas amerikai filmet kapok? A cím, Kate Hudson... elég biztosíték.

Aztán húsz perc után valahogy én is ilyen képet vághattam. Persze miután a széles vigyor(oka)t megpróbáltam letörölni a képemről. Hazavágott, egyszerűen sírva röhögős, szinte végig.
A sztori röviden: Tank (Dane Cook) foglalkozása amellett hogy levegőt ad el, az, hogy tönkrement párkapcsolatokon segít, méghozzá úgy hogy bebizonyítja, bizony az elhagyott hímnemű nem is olyan rossz parti, van annál sokkal rosszabb is, méghozzá Ő maga.
Ez egész odáig kitűen működik, míg mostohatestvére (Jason Biggs) meg nem kéri hogy segítsen álmai nőjének meghódításában (Kate Hudson).
 
Bátran merem állítani, hogy az utóbbi évek egyik legjobb vígjátéka, kitűnő szinkronnal, rengeteg káromkodással (igen, én erre is gerjedek), erősen 16+ főleg a szövegek miatt.
Mit mondhatnék? Röpül a ...




...TOVÁBB.. a bejegyzés még lehet, hogy folytatódik >>>>>

Eagle Eye - Sasszem (2008)

szombat, január 23, 2010 Bejegyezte: jangamen Comments
Nos, eljött az idő, lássuk a Disturbia rendezője ezúttal mit tett le az asztalra.
Adott két idegen, kiknek az élete egyik pillanatról a másikra felborul. Az egyik egy átlagos műszakvezető Jerry (Shia LaBeouf), míg a másik főállású, gyermekét egyedül nevelő anya Rachel (Michelle Monaghan). 
Egy nap fegyverszállítmány érkezik Jerry lakására, majd mielőtt az FBI rátörne, egy titokzatos női hang telefononpontos utasításokkal látja el, természetes főszereplőnk nem hisz neki, így elkapják, s viszik kihallgatásra.  Azonban az ismeretlen hölgyemény az FBI berkein belül is utoléri és kiszabadítja, miközben Rachel szintén furcsa hívások sorozatát kapja, miszerint fia meghal ha nem követi a telefonos utasításokat. És ekkor a két fiatal útja keresztezi egymást és megkezdődik a hajsza az idővel és a kérdéssel, vajon ki áll az egész hátterében...

 Ettől a ponttól kezdve nem lehet spoiler nélkül írni, aki teheti, és eddig sikerült, próbálja elkerülni a további hírmorzsákat, mert ha birtokában vagyunk a csattanónak, akkor már nem az igazi, hozzá kell tennem azonban hogy a kompos jelenetnél már le kell hogy essen, miről is van szó.
Értékelni azonban nem könnyű a filmet, mert egyszer tökéletes, viszont nem újranézős. Végig pörgős, talán az elején indul picit lassan, de amikor elkapja a fonalat onnan visz magával. Remek kis popcorn mozi és azt kell mondjam nem értek egyet azokkal akik Shia ellen beszélnek, én látok fantáziát a srácban. 6/10 lenne, azonban újra átrágva és belszámítva azt a plusszt, amit kevés Hollywoodi fiú-lány páros film tud hozni, nevezetesen, hogy NINCS szerelmi szál a törénetben, nem tudok ennél kevesebbet adni.




...TOVÁBB.. a bejegyzés még lehet, hogy folytatódik >>>>>

Valkyrie - Valkűr (2008)

szombat, január 23, 2010 Bejegyezte: jangamen Comments
Bryan Singer rendező nem tekint vissza nagy múltra, mindösszesen 10 alkotás fűződik az ő nevéhez, ezen lista legfrissebbje az igen várós Valkűr, 2008-ban az egyetlen egész estés Tom Cruise film.
Nincs könnyű dolgom, legfőképp azért sem, mert egyszerűen képtelenség spoiler nélkül írni a filmről, lévén valós történetet dolgoz fel, így aki figyelt töriórán, annak nem fog meglepetést okozni, sem a csattanó, sem ami addig történik. 
Báró Claus Von Stauffenberg (Tom Cruise), német ezredes, aki a második világháborúban 1939-től 1943-ig bezárólag szolgált többek közt Franciaországban, Lengyelországban, majd Észak-Afrikában, ahol súlyos sebesüléseket szerez egy nem várt rajtaütés során.  A film cselekménye itt kezdődik, itt kapcsolódunk be mi, nézők a történetbe.

Visszatérve Németországba Stauffenberg szembefordul az antiszemitizmus eszményével, s minden erejét a Hitler elleni harcnak szenteli, részt vesz a Hitler elleni merénylet kidolgozásában és végrehajtásában, a saját oldalára állítva Hitler fegyverét, a Valkűrt.  
Előre leszögezem a film zseniális(an szórakoztató). Hogy apróságokban mennyire követi a valóban megtörtént eseményeket, nem tudom. Az viszont biztos, hogy annak ellenére hogy tudtam mi lesz a vége, végig tudtam izgulni, (No és a PG-13-as besorolása ellenére amit látni kell azt látni is engedik, bár azért nem egy Schindler listája kaliber) ez pedig nagyon nagy szó. Az hogy Cruise szinte megszólalásig hasonlít Stauffenbergre, már csak hab(l) a tortán.

Az előzetes kritikák alapján sokkalta gyengébbre lehetett számolni (Cruise-t sem dicsérték agyba-főbe), s még a 2008 első féléves hírmorzsák nagy -többek közt anyagi- bukást helyeztek kilátásba.
Ezzel szemben az amerikai bemutató után jó két hónappal a 75 millió dollárból forgatott Valkyrie, ami 21 millió dolláros hétvégével nyitott, az összbevétel pedig átlépte a 182 milliót.
Ó igen, mi is a konklúzió? Tessék a szó legártatlanabb formájában értve magunkévá tenni a filmet, rágódni egy picit megemészteni, aztán majd, egyszer, amikor már nem is emlékszünk milyen íze volt, meg lehet kóstolni újra. Ja és mielőtt elfeledném:

"Es lebe des Heiliges Deutschland!" 




...TOVÁBB.. a bejegyzés még lehet, hogy folytatódik >>>>>

The Rocker - A Meztelen Dobos (2008)

szombat, január 23, 2010 Bejegyezte: jangamen Comments
Mindenki egy világhírű zenekar tagja akar lenni,  buli, drogok, no meg nők kifulladásig. Robert 'Fish' Fishmant mindössze egy hajszál választja el ettől, mikor zenekara a mennybemenetel előtt megválik tőle, hogy a lemezkiadó vállalat elnökének unokaöccse üljön a helyére a dobok előtt, s legyen a zenekarral világhírű. 20 év elteltével Fisht még mindig kíséri a borzalmas emlék, pláne hogy úton útfélen egykori zenekara sikereivel találja szembe magát. Aztán mikor végképp minden összedőlni látszik, kirugatja magát, s az élete romokban hever, megpillantja nővére garázsában a fellépésre készülő gimis bandát, kik dobos nélkül maradtak és megállíthatatlanul elszabadul a káosz.....
 
A Fisht alakító Rainn Wilson (The Office) nem személyes kedvencem, azonban itt is hozza a formáját, egy rossz szavam nem lehet rá (aki szinkronosan vetemedik rá, az élvezheti Kerekes József kitűnő munkáját), mint ahogyan Christina Applegate-nek is jól áll a szexi anyuka szerep, a srácok pedig... hát ők amolyan srácok, szexi csaj, dagadt srác és a művészlélek, persze szerelmi szál a helyén ahogy kell, összességében kliséhegyek, de ez egyeltalán nem baj.
Ami kicsit lehúzza az összképet, hogy nézés közben sokszor deja vu érzés kapott el, mígnem bevillan a kép: végig kicsit Almost Famous utánérzése van a filmnek. Ha pedig már utánérzés, akkor rock témában inkább legyen Tenacious D, de ha nem tudsz magaddal mit kezdeni, nyugodtan merem ajánlani.
Nos, egy könnyed esti másfél órának tökéletes, nincs benne sírva röhögős rész,  6 pont nyugodt szívvel, de ez olyan mint a tinivígjáték, nagyon el kell kapni hogy többször nekifussak. Egyszer azért majd újranézős lesz.
 




...TOVÁBB.. a bejegyzés még lehet, hogy folytatódik >>>>>

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...