The Time Traveler's Wife - Az Időutazó Felesége (2009)

vasárnap, január 31, 2010 Bejegyezte: jangamen

A cím senkit egy pillanatra se tévesszen meg, egy ízi-vérig romantikus filmmel van dolgunk, nem pedig egy Vissza a jövőbe kaliberű izgalmakkal teli kalandfilmről. Akit ez nem rettent el, az nem fog csalódni: a maga nemében teljesen korrekt iparosmunkával fog szembesülni.
A történet röviden: adott egy férfi, Henry (Eric Bana) aki képes utazni az időben, azonban befolyásolni ezeket az utazásokat nem tudja, sem azt hogy hová, sem azt hogy mely időbe kerüljön, de még azt sem, hogy egyáltalán utazzon e. Így ez a képessége az egész életére befolyással van, hisz sosem tudja hogy mennyi időt képes a saját jelenében eltölteni. 
Az évek és az utazások alatt különös kapcsolat alakul ki közte és egy kislány között, akiből természetesen idővel gyönyörű nő lesz. Henry és Clare (Rachel McAdams) egymásba szeretnek, de a férfi különös képessége megnehezíti kapcsolatukat, amiért mindketten foggal-körömmel küzdenek. A legnagyobb megpróbáltatás azonban még előttük van: Henry pontosan tudja hogy mikor fog meghalni és azzal is tisztában van, hogy a jövőt nem tudja megváltoztatni. Hogyan tudnak felkészülni az elkerülhetetlenre? 

Ejtsünk pár szót a szereposztásról. Rachel McAdams kétségtelen gyönyörű, azonban számomra örökre a The Hot Chick-es csaj marad, így minden filmjében nekem kicsit hiteltelen (Sherlock Holmes-ban például). Eric Bana-ról viszont csak szuperlatívuszokban tudok beszélni, úgy érzem most kezd el pályája csúcsára érni, remélem egyre több hasonló minőségű filmben láthatjuk viszont (Star Trek, Funny People).

Egy 7-est megérdemel a film; azt kaptam, amire számítottam, őszintén szólva tetszett is, az időutazásból adódó logikátlanságokkal pedig kár foglalkozni, biztosat úgysem állíthat senki.


tovább mögött meglesheted a trailer-t...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...