Breaking Bad (2008) - az első évad után

vasárnap, január 24, 2010 Bejegyezte: jangamen
Anno teljesen véletlen futottam bele egy külföldi oldalon, s átfutva a rövid leírását, adtam neki egy esélyt. Végezvén az első évaddal, eme döntésem egy pillanatig sem bántam meg.

Amikor egy sorozat dráma kategóriába van besorolva, az ember alapvetően valami pesszimista, adott esetben "lehúzós" sorozatra készül, az évek azonban számtalanszor rácáfoltak erre. Nem úgy a Breaking Bad. Sok mosolyt nem csal az arcunkra, ennek ellenére magával ragad és odaszögez a képernyőre. 

Egy egyszerű ember korántsem egyszerű története. Röviden így jellemezhető a sorozat. 
Főhősünk Walter White (Bryan Cranston) egy kémiatanár, akit otthon vár terhes felesége és sérült kisfia. Egy nap munka közben rosszul lesz, kórházba kerül, ahol a vizsgálatok kiderítik: harmadik stádiumú gyógyíthatatlan tüdőrákban szenved.
Ám Walter nem úgy reagál a hírre ahogy egy átlagember tenné: ahelyett hogy kétségbeesne, vagy kuruzslókhoz fordulna gyógyulást remélve, kihasználja az egyetlen dolgot amihez ért: a kémiát. 
Összeáll egy piti dílerrel és futószalagon kezdi gyártani a környék legtisztább metamfetaminját. A cél: minél több pénzt hagyni a családjára. 
Azonban ez korántsem ennyire egyszerű. A drogbiznisz számos buktatót rejt magában, és ahhoz hogy sikeresek legyenek, nemcsak egymást kell megtanulniuk elfogadni, hanem a drogvilág törvényeit is....
Mit is tehetnék ehhez hozzá? Depresszív, ugyanakkor iszonyatosan jól összerakott sorozat. Nem pörög, de nem is ül le egyetlen percre se. Megfontolt, de nem lassú. Lassan beiktatom a második évadot, de még egy kis életörömet magamba kell szívnom hozzá. 
a további bejegyzések mögött megnézheted a trailert (nem official)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...