Funny People - Ki nevet a végén (2009)

vasárnap, január 31, 2010 Bejegyezte: jangamen
Gyanítom hogy gyökeresen ellentétesen állok hozzá Adam Sandler filmjeihez, mint a nagy többség. Hisz általában ha az Ő filmjeiről van szó, valami agyament, értelmetlen, de többé-kevésbé vicces röpke másfél órát kapunk. Annak ellenére, hogy ezzel már régóta tisztában vagyok, mindig csekkolom az új filmjét, hisz amit csinál, azt tulajdonképpen jól csinálja.
Véleményem szerint a legjobb filmje a Távkapcs, pontosan azért, mert némi mondanivalót sikerült a történet mögé elrejteni, s nem egy kimondott vígjáték, persze vannak benne hangosan röhögős pillanatok, de inkább a dráma kategóriába sorolnám.

Akkor most megismétlem az előző mondatot, minimális változtatással. Legjobb filmje még mindig a Távkapcs, de a Ki nevet a végén alig marad le mögötte. Nem egy igazi vígjáték, sokkal inkább dráma, bár nem egyszer felröhögtem a nézése alatt.

Már az alapsztori kizárja egyébként hogy egy agymenés legyen a film: Főszereplőnk George Simmons (Adam Sandler) a népszerű és elismert komikus, akit mindenki szeret, tele van pénzzel, kocsik garmadájával, felváltva kúrogatja a nőket és boldogtalan, mert valójában ő a legmagányosabb ember a világon. Aztán amikor kiderül hogy a leukémia egy nagyon súlyos fajtája támadta meg a szervezetét és nem sok esély van arra hogy kigyógyul belőle, felveszi maga mellé a kezdő, de igyekvő stand-up komikust Ira Wright-ot (Seth Rogen), hogy legyen aki mellette áll és segíti a betegség elleni harcban és abban hogy az egyetlen embert, a nőt, aki valaha fontos volt számára és aki igazán szerette őt, vissza tudja szerezni magának.

Egyfelől meglepő, hisz mind a rendező (Apatow), mind a cím, a plakát ...etc. arra engedett következtetni, hogy egy újabb vígjátékot látunk, de egy lassú, megfontolt, két és fél órás jellemfejlődést követhetünk figyelemmel, ami miatt biztos vagyok benne, hogy sokaknak nem tetszik / nem fog tetszeni a film, velem ellentétben. Kívánom hogy Sandler egyre több ilyennel rukkoljon elő, mert bőven van benne potencia, másrészt ebben a filmben döbbentem rá, hogy kezd megöregedni.

Részemről egy nagyon erős 7-es, (Eminem FTW) aztán majd csekkolás után eldönti mindenki hogy melyik Adam Sandler-t szereti jobban. Én ezt, annak dacára, hogy - bár nem lehet nem kedvelni a filmben -, a szerepe negatív.

imdb


a tovább mögött ott a trailer...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...