The Fountain - A Forrás (2006)

kedd, január 26, 2010 Bejegyezte: jangamen
Örök érvényű kedvencek, amit úgy gondolom mindenkinek látnia érdemes. Mikor azon gondolkodtam hogy indítok egy ilyen rovatot, elkezdett pörögni az agyam mely filmek is méltók arra, hogy ide bekerülhessenek. 

Elsőként Aronofsky műve ugrott be. De tekerjük vissza egy picit az idő kerekét...
2006-ot írunk, a zseniális író rendező legújabb munkáját bemutatják. Egy hányattatott sorsú film, aminek a főszerepére eredetileg Brad Pitt-et kérték fel, aztán számtalan huzavona és csúszás után végül Hugh Jackman játszotta el Tommy-t. Vagy Thomas-t. Vagy Tom Creo-t.... 

A film, aminél jobban tán semmi nem osztotta meg a közönséget. Bárhol láttam róla vitát, vagy nagyon szerette az egyszeri néző, vagy......nos véleményem szerint: vagy nem értette, és ez valahol az érzelmi szintjének a hibája.
Ugyanis amíg a Breaking Bad esetében talán vitatható a depresszív mívolt, (nem, rossz szó. a kilátástalanság.), addig a Forrás esetében aligha.

A valaha volt egyik legszomorúbb film, s sajnálatosan ezt pont igazmondásával éri el. Épp ezért ennyire mellbevágó élmény látni.

Három idősíkon keresztül zajlik a történet, melyben a jelen főszálát a múlt és jövő öleli át, teljes egészet alkotva. Tom az orvos, daganatellenes szerrel kísérletezik, míg imádott felesége agytumorban haldoklik. 
Versenyfutás az idővel, hogy megmenthesse az egyet, aki a minden.
Aztán jön a legnehezebb a világon. Az elfogadás. Hogy a világot jelentő már nincs többé. Bármit is tesz.... 
Talán az öröklét....de lehet ez vigasz? El lehet, el kell fogadni a megmásíthatatlant? A halál nem kikerülhető....

Az elmúlást, a lét végességét és a veszteséget boncoló történet valami hihetetlen módon (kegyetlenül) szívszorító. Ezt ilyen zseniálisan még sehol senkitől nem láthattuk, ezt garantálom. 
Bizony, könnycseppet morzsoltam a végén.

Hihetetlen, és gyönyörű. Látni kell.

a további bejegyzések mögött megnézheted a trailert, illetőleg a box office adatokat...






imdb
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...