The Rocker - A Meztelen Dobos (2008)

szombat, január 23, 2010 Bejegyezte: jangamen
Mindenki egy világhírű zenekar tagja akar lenni,  buli, drogok, no meg nők kifulladásig. Robert 'Fish' Fishmant mindössze egy hajszál választja el ettől, mikor zenekara a mennybemenetel előtt megválik tőle, hogy a lemezkiadó vállalat elnökének unokaöccse üljön a helyére a dobok előtt, s legyen a zenekarral világhírű. 20 év elteltével Fisht még mindig kíséri a borzalmas emlék, pláne hogy úton útfélen egykori zenekara sikereivel találja szembe magát. Aztán mikor végképp minden összedőlni látszik, kirugatja magát, s az élete romokban hever, megpillantja nővére garázsában a fellépésre készülő gimis bandát, kik dobos nélkül maradtak és megállíthatatlanul elszabadul a káosz.....
 
A Fisht alakító Rainn Wilson (The Office) nem személyes kedvencem, azonban itt is hozza a formáját, egy rossz szavam nem lehet rá (aki szinkronosan vetemedik rá, az élvezheti Kerekes József kitűnő munkáját), mint ahogyan Christina Applegate-nek is jól áll a szexi anyuka szerep, a srácok pedig... hát ők amolyan srácok, szexi csaj, dagadt srác és a művészlélek, persze szerelmi szál a helyén ahogy kell, összességében kliséhegyek, de ez egyeltalán nem baj.
Ami kicsit lehúzza az összképet, hogy nézés közben sokszor deja vu érzés kapott el, mígnem bevillan a kép: végig kicsit Almost Famous utánérzése van a filmnek. Ha pedig már utánérzés, akkor rock témában inkább legyen Tenacious D, de ha nem tudsz magaddal mit kezdeni, nyugodtan merem ajánlani.
Nos, egy könnyed esti másfél órának tökéletes, nincs benne sírva röhögős rész,  6 pont nyugodt szívvel, de ez olyan mint a tinivígjáték, nagyon el kell kapni hogy többször nekifussak. Egyszer azért majd újranézős lesz.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...