Tangled - Aranyhaj és a nagy gubanc (2010)

csütörtök, december 09, 2010 Bejegyezte: mr. church
A modern kor népmeséje. Ez talán a legmegfelelőbb jelző erre a mesefilmre. Az animációs alkotások korát éljük, a virtuális ábrázolás technológiája félelmetes mértékben növekszik. Egyre élethűbb, sokrétűbb, profibb. Akárcsak ez a film. A mai világunk "Hófehérkéje" vagy "Csipkerózsikája". Tökéletesen ötvözi a régi mesék elemeit, a modern kor elvárásaival és stílusával, sok humorral fűszerezve.

A film storyja röviden. A király egyszülött, gyönyörű kisbabáját elrabolja egy gonosz boszorka, gonosz szándékkal. 18 év eltelik, és a boszorka saját gyermekeként neveli fel Aranyhajt, akinek haja mágikus képességgel bír, és több, mint 20 méter hosszú. Aranyhaj fogságra van ítélve egy toronyban, mostohaanyja nem engedi ki, mondván a nagy világban csupa veszély lesne rá. Ekkor talál rá Flynn Rider, a királyság legsármosabb és legkeresettebb tolvaja, nála keresvén menedéket.

Innentől kezdődik a bonyodalom, összegubancolódnak a különböző esemény- és hajszálak, melyben (fő)szerephez jut egy vicces, de profi rendőrló, egy gonosz testvérpár, valamint számos agresszív, martalóc kocsmatöltelék, kiknek szíve vajból van.

Szerethető, vicces karakterek, szép tájak és némileg egyedi történet. Ez az Aranyhaj és a nagy gubanc. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánlom, így a Karácsony és az Ünnepek közeledtével kellemes családi mozi, vagy randi-film :)
 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...