From Paris with Love - Párizsból Szeretettel (2010)

kedd, április 13, 2010 Bejegyezte: jangamen
Vannak filmek, amik elmaradnak. Megnézem, élvezem -vagy nem- és esetleg annak ellenére, hogy kellemes kikapcsolódást nyújt, egyszerűen elfelejtődik, ezzel együtt persze a beszámoló is a múlt homályába vész. Nem sűrűn fordul elő, de megesik, s e mostoha sors jutott a From Paris with Love-nak is, holott túl sok negatív tapasztalatom nem volt vele kapcsolatban. Beváltotta amit ígért, se többet, se kevesebbet nem adott, de amit kellett azt jól csinálta, mindezt egy -sajnos- hiánypótló alkotásként. A From Paris with Love ugyanis egy pörgős akciómozi, amolyan Besson módra, (ő írta a sztorit egyébként), agykikapcsolós, de nem megy át gagyiba, pont ahogy kell. Persze nem egy Die Hard 3, de egy régebbi -azaz minőségi- Statham mozival simán felveszi a versenyt.

A történet egyszerű mint a faék (faék egy két csavarral), de felesleges is lett volna túlcifrázni, hisz a hangsúly -mint mondtam- az akción van. James Reece (Jonathan Rhys Meyers) a párizsi Amerikai Egyesült Államok Nagykövetségének titkára, aki mellékállásban jelentéktelen akciókban segít a CIA-nak. Ő azonban ennél többre vágyik: igazi ügynökké akar válni, hajmeresztő feladatokat a nyakába venni -egész addig, míg meg nem kapja a lehetőséget-.  Társa lesz ugyanis a francia fővárosba érkező elborult amerikai ügynöknek Charlie Wax-nak (John Travolta), akivel rövid idő alatt igen mélyre süllyednek a párizsi alvilágban, s James kénytelen megbízni újdonsült társában, akinek vannak "necces" húzásai. Mire azonban az ügy végére járnak, barátként gyalogolnak át a hullatömegen, amit maguk után hagytak.
Ennyi. Ölnek, lőnek, -pisztolytól a rakétavetőig bezárólag mindennel- autókat robbantanak. Aztán megint lőnek. Szaladnak. Újabb autók. Mert ezt ugye a francia filmgyártás az ilyen mozikat Peugeot utalványokkal támogatja. Aztán újabb hullák, összeesküvés. Ölés, összeborulás, stáblista.
Nagyon jó kis mozi, csak kezeljük a helyén. Ez nem egy Heat. Nem egy Die Hard. De nem is egy Taxi. Ez Luc Besson és egy legalább olyan tökös Travolta, mint amennyire Vincent Vega volt. Élveztem, de nem hagyott nyomot. Jöhetne ilyenből azért jóval több.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...