Puss in Boots - Csizmás, a kandúr (2011)

csütörtök, november 10, 2011 Bejegyezte: Nidria

Anno 2004-ben, a Shrek második epizódjában feltűnt egy akkor még új – mára már egész rajongótáborral rendelkező – karakter, Csizmás Kandúr. Egyetlen szemvillanásnyi idő alatt belopta magát a nézők szívébe, és ehhez mindössze a világ legcukibban könyörgő szempárjára volt csak szüksége. Most, 7 évvel debütálása után végre ő is megkapta egész estis moziját, és bebizonyította, hogy bizony még mindig a legkönyörtelenebb macskaszemekkel rendelkezik.

Maga a film Csizmás Kandúr előéletéről szól, arról, hogy milyen kalandokban volt része, még mielőtt Shrekkel és Szamárral összebarátkozott. Tehetetlen kiscicaként egy vadnyugati városka árvaházába került, ahol hamar összebarátkozott Tojás Tóbiással (Dingidungiként is ismerhetik egyesek), a tojással. Örök barátságot kötöttek, és az akkor még csak Kandúr néven ismert kardforgató Zorro-imitátorunk elhatározta, hogy segít Tojás Tóbiásnak megvalósítani az álmát: megszerezni a varázsbabokat, amiből kinő majd az égig érő paszuly, hogy aztán az aranytojó lúd tojásait megszerezzék. Igaz, hogy a kalandra csak akkor kerül sor, amikor Csizmás Kandúr és Tojás Tóbiás már korántsem barátok, de hát ki lett volna kíváncsi két jóbarát ügyetlenkedésére?

A film egyik nagy hátránya, hogy másfél óra alatt sem igazán sikerül elhitetnie a nézőkkel, hogy egy vadonatúj, friss ötlet megvalósításának vagyunk a szemtanúi. Végig érezni azt az eleinte kellemes, majd később már kényelmetlen Shrek-szájízt, amit a franchise 4 része hagyott maga mögött, és minduntalan ott motoszkál az ember fejében, hogy valójában csak egy újabb futószalagról lekerült alkotást nézünk. Szerencsére ezt megmentik a szeretnivaló karakterek, a pörgős cselekmény, a látvány, és a viccek, na meg maga a tény, hogy mégiscsak Shrek világában játszódik a történet – elvégre ha már van egy biztos rajongótábora a filmnek, nagyot nem lehet vele bukni.

Jobb karakter nem is kaphatott volna spin-offot; Csizmás Kandúrt mindenki szerette, ezzel a filmmel pedig bebizonyította, hogy habár kisebb-nagyobb hibái ellenére is, de képes megállni egyedül a talpán – persze sosem árt, ha egy sexy lánymacska is mellette van, hogy Kandúr kiélje minden flörtölési szándékát. És habár idehaza csak december elején kerül a vásznakra, a karácsonyi időszakra egész kellemes kis mozizást nyújthat.

Csizmás kandúr trailer:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...