Spartacus: Gods of the Arena- Spartacus: Az aréna istenei (2011)

szombat, április 14, 2012 Bejegyezte: D. E.
 Intrika, ármány, szex és halál a Spartacus: Vér és homok előzményében...


 Amíg Andy Whitfield betegeskedett a Spartacus: Blood and Sand készítői úgy döntöttek, hogy megcsinálják a nagy sikerű sorozat előzményét. Sajnos Andy már nem térhetett vissza, vigaszul azonban az szolgálhat, hogy a Gods of the Arena hatalmas siker lett. Nem véletlenül...

A nézők nagy örömére az aréna (és a készítők) új (valójában régi) hőst adtak a nézőknek. A kidolgozott testű  öntörvényű Gannicus-t az ausztrál Dustin Clare formálja meg. Gannicus igazi szuperember ; erős, mint a bivaly, megvan a magához való esze és minden képessége ami egy gladiátornak kell. Másnaposan vagy bekötött szemmel is végez bárkivel, amiben segítségére van hatalmas felugró rúgása, aminek láttán Chuck Norris ijedten pislogna fel. A tag egész nyilvánvalóan az aréna istene, nők bódulnak aléltan mosolyától és csupán egyetlen gyengéje van, legjobb barátja Oenomaus felesége Melitta...

A következő bekezdés minimális cselekményleírást tartalmazhat!

A Gods of the Arena cselekményéből:
Főszerepben a rajongók által már ismert Batiatus (John Hannah) és Lucretia (Lucy Lawless). Akik végignézték az első évadot tudják milyen sanyarú sorsra jutottak. Most a kezdetektől vesszük górcső  alá az aljasság rozsdás lépcsőjének minden fokát.
Történetünk elején Quintus Batiatus szinte senki. A ludusra csak apja távollétében felügyelhet, aki nem nagyon díjazza fia újító javaslatait a harc terén. A hagyománytisztelő öregnek mást jelent a ludus, mint a mohó és pénzéhes Batiatusnak. Batiatus valójában magán és a pénzen kívül egy dolgot szeret igazán, feleségét Lucretia-t. Sajnos a papa a nőt sem nézi jó szemmel alacsony sora és gyermektelensége miatt. Harcosaik pedig állandó veszekedés tárgyát képezik. Nagyobb többségük irdatlan csicska, Oenomaus egy orbitális fájtból épül föl éppen, Titus Batiatus kétkedve tekint a távolléte alatt beszerzett Gannicusra. Lucretia próbálja menteni a menthetőt, de talán nem a legetikusabb módon. Barátnője Gaia tanácsára ivós szexpartykat szervez, hogy fellendítse a Batiatus ház karrierjét az előkelők köreiben és gladiátoraik az ismertség általi előnyhöz jutva, a gazdag hölgyek (néha urak!) nemiszerve után végre megismerhessék az igazi aréna homokját. 

Vélemény: Nagyon jó ötlet volt ezt a mini szériát megcsinálni. Sokkal kidolgozottabb mint a Blood and Sand. A  hangsúly egyértelműen Batiatus és Lucretia jellemfejlődésén van. Hihetelen mennyi mindenre odafigyeltek; ilyen volt Lucretia parókája, kapcsolata Crixussal, Oenomaus főnökké avanzsálása, Ashur sántasága, Batiatus hozzáállása a gladiátorokhoz vagy Soloniushoz. Tökéletes alapot raktak le ami láttán a néző izgatottan szisszenhet fel, mikor észreveszi mi/miért történt. A cselekmény is sokkal összekapottabb, mostanra egyértelműen kijelenthetem, hogy nem csak egy csöcs-vér akciót láthatunk. Az ármány  és az intrika sose alaptalan és minden szál összefut valahol. A színészek a sok vetkőzés ellenére többet nyújtanak holmi pornó babáknál és megszólalásukkor sem veszítünk az élményből. Persze a prímet még mindig John Hannah és Lucy Lawless viszi. Gannicus heroikus bevonulásából pedig már az első percekben tudjuk hogy ő lesz itt a helyi kemény legény. Ismét sok kedves szereplőnk jut halálsorra (értelemszerűen akiket a Vér és homokban nem láttunk), de az évad utolsó része kellemes meglepetést tartogat.

 A sztori erősen kapcsolódik a Blood and Sand-hez, de önmagában is helyt áll. Férfiaknak és nőknek egyaránt ajánlom, de azért készüljetek fel az erkölcsi fertőre (ami néhol szemgyönyörködtető).

Az aréna istenei előzetes:






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...