Game of Thrones S02e02- Trónok harca 2.évad 2. rész(2012)

csütörtök, április 12, 2012 Bejegyezte: D. E.
A trónért való küzdelem folytatódik...




A második évad éppen jókor érkezett. Sokat kellett rá várni, de az utolsó hónapokat eltudtam ütni a Spartacussal. Úgyhogy szerencsére továbbra sem maradok sorozat nélkül. Ráadásul, ha minden igaz az Alexandra kiadó gondozásában hamarosan érkezik az ötödik könyv is bár egyfolytában tologatják az időpontot és sajna annyira még nem vagyok profi, hogy a helyenként óangol nyelvezeten íródott regényt elolvassam. Nem gond, addig lelkes néző maradok. Az évadot a horvátországi Dubrovnik mellett az Észak-Ír Belfastban is forgatták, ahol különleges időjárási viszonyokkal kellett szembenézniük. A mostani rész The Night Lands címet viseli.
Figyelem! A következő bekezdés minimális cselekmény leírást tartalmazhat!

A második évad második részének cselekményéből: Az újonnan toborzott bűnözőkből álló éjjeli őr csapatot beérik a fattyúkat üldöző katonák, de Yoren "röhögve" lekoptatja őket. Gendry rájön, hogy a mostanság Arry néven futó Arya igazából lány. Tyrion továbbra is köpi a poénokat és szervezkedik egy kupa bor mellett.Jon Snow, Sam és a felderítők Crasternél pihennek akinek fura módon rengeteg lánya van (akiket feleségként is használ), fiai azonban egyáltalán nincsenek. Theon megérkezik a Vas szigetekre, ahol nem egészen azt kapja amit várt. Stannis és a Vörös Asszony egyre betegebb dolgokat tesznek meg a trón reményében.
Pozitív: Balon Greyjoy és Yara (könyvben Asha) kemény oltása Theon felé (én felröhögtem, szegééény)
Negatív: Ízléstelen és fölösleges szexjelenetek. Theon a hajón a nőnek nevezett rémmel, Kisujj szájtörölgetése a borbélyban. Nem vagyok prűd, de maradjunk már a jó ízlés határán.
Vélemény: A sorozat kezd mégjobban eltávolodni a könyvtől, pedig George R.R. Martin még mindig jelentős szerepet vállal a forgatókönyvírásban. Úgylátszik megelégedett azzal, hogy az első évad hatására dupla annyian vették meg a könyveit mint eddig. A rész a közepéig elég langyoska, de a végére kapunk gondolkodni valót rendesen. Kezd jelentősebb szerepet kapni a Skinsből megismert Hannah Murrey, aki tökéletesen passzol a zavarodott és elnyomott Gilly (magyar könyvben Szegfű) karakteréhez. Sam féltékenykedése néhol idegesítő, látszik, hogy nem volt nővel (muhaha).Sajnos tényleg sok az értelmetlen meztelenkedés még számomra is, főleg úgy, hogy néhány elég gusztustalan. Nem értem, hogy ezt a Petyr féle vörös lámpás negyed vonalat miért kell erőltetni. Ha a férfi nézők szemének szánták legalább valami kívánatos menyecskét raktak volna oda. Az epizód utolsó percei ütősek voltak, ez már az igazi GoT fíling. Várom a következőt. Gondolkoztam a nyolc ponton, de azt nagyon elfogultnak tartottam. Egyelőre marad az erős hetes.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...