Awkward - Kínos (2011-)

szerda, szeptember 28, 2011 Bejegyezte: Névtelen
Az MTV új tinisorozata már nem sikerült olyan rosszra, mint a korábbiak. Sőt határozottan nézhető, főleg ha valaki még mindig a középiskola padjait koptatja. A műfajnak híven a keret továbbra is egy tipikus amerikai gimnázium, népszerű pom-pom lányokkal és kosarasokkal, viszont az abszurditást ezúttal a minimumra szorították vissza, és a dögös vezérszurkolólányt egy elhízott, mindeféle komplexussal küzdő lányra cserélték (Molly Tarlov).

A 15 éves Jenna (Ashley Rickards: Gamer - Játék a végsőkig) elhatározza, hogy ebben a tanévben kilép a szürkeségből és elindul a népszerűség felé. Újra és újra eltervezi az első napját, ahogy szívdöglesztő szerkójában végigsétál a folyosón, miközben minden szem rá szegeződik. A valóság azonban teljesen másképpen alakul, amikor a nyár egyik utolsó hetében egy véletlen baleset miatt vállig begipszelik az egyik karját. A rémálom azonban nem ér véget, hiszen a környezetében mindenki azt hiszi, hogy öngyilkos akart lenni. És őszintén szólva, elnézve ezt a bizonyos jelenetet, ami mellesleg elég jóra sikeredett, én is ezt hinném. Szóval Jenna az első napon, nyakig gipszben, és szuicid hajlamúnak kikiáltva lépi át az iskola küszöbét.

Természetesen a történet nem lehetne teljesen kerek egy szívtipró nélkül, aki a népszerűtlen lány álmai netovábbja. Azonban az írók, ezt a sablont is messzire hajították alapvetően meghatározva ezzel a történet alakulását. Jenna ugyanis még a nyári táborban lefekszik a középiskola kosaras sztárjával, aki - szintén eltérve a szokásostól - szingli. S habár Matty (Beau Mirchoff: Született Feleségek, A negyedik) nem hajlandó felvállalni a lányt a barátai előtt, Jenna a szíve mélyén reménykedik abban, hogy egyszer egy pár lesznek.

És mint minden tinilánynak, Jennának is vannak legjobb barátnői, akik szintén kilógnak az iskola népszerűségi sorából. Tamara (Jilian Rose Reed: Nancy Ül a Fűben) karaktere olyan, mintha egy az egyben a Vad Angyal Lepkécskéjéről koppintották volna, ugyanakkor meg kell hagyni, hogy a csaj alakítása egészen ígéretes, habár ez a szerep elég komolytalan. Ugyanakkor még így is eltörpül mellette a szintén barátnő karaktereként megjelenő Jessica Lu játéka.

Az első széria mindössze 12 részből áll, így csak hetente kerül műsorra, viszont azoknak, akik elkezdenék nézni a sorozatot, szeretném már most letörni a lelkesedését, ugyanis a következő évad valószínűleg csak jövőre kerül majd műsorra az Egyesült Államokban.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...