The Riches - Gazdagék (2007-2008)

hétfő, augusztus 08, 2011 Bejegyezte: Névtelen
Az írósztrájk számos ígéretes sorozatot kaszált el, vagy késleltetett, többek között ezt is. A sorozat 2007-ben indult, az első évad sikeresen el is készült, de a második már félbemaradt. Sajnos. Tömegével özönlenek a piacra az egy kaptafára készült helyzetkomikumok, pedig a tapasztalat az, hogy a nézők ezt már unják. Aztán felcsillan a remény, hogy valahol, valakinek a fejében még vannak igazán jó ötletek és képes egy teljesen új témájú sorozattal előállni, erre a sztrájk elkaszálja.

Dmitry Lipkin története egy vándorcsalád különös és egyáltalán nem hétköznapi viszontagságairól szól. A törvényen kívüli család egy több családból álló vándorcsalád tagja, melynek megvannak a maga szabályai és elvárásai. Wayne Malloy (Eddie Izzard: Pénzeszsák) azonban megelégeli a dolgot, amikor egyetlen lányát, Di Di-t (Shannon Woodward: Nevelésből elégséges) csupán a kolónia érdekeit figyelembe véve a főfejes férjhez akarja adni. Dhalia-t (Minnie Driver: Good Will Hunting) is felbosszantja, hogy beleegyezése nélkül ígérték oda lányát valakinek, viszont hajlandó elfogadni a tényt, tekintve, hogy az unokatestvére a jelenlegi főnök. Azonban egy nap arra ébred, hogy ismét úton vannak otthonukként szolgáló lakókocsijukkal. Wayne hajthatatlan, végleg leakar számolni a kolóniával és már csak azért sem akaródzik neki visszafordulni, mert indulás előtt megkurtította a közös kasszát. Lányukon kívül két fiúk is van, Sam (Aidan Mitchell) és Cael (Noel Fisher: Alkonyat - Hajnalhasadás), akik nem a családhoz, inkább az anyjukhoz hűségesek. Az út azonban nem indul simán. Összeakadnak a kolónia egy másik családjával, akik megpróbálják megállítani őket, de amikor halálos közúti balesetet okoznak felveszik a nyúlcipőt. Wayne és Dhalia hiába próbál segíteni, a friss házaspár mindkét tagja életét veszti. A roncsban Wayne megtalálja a pár újonnan vásárolt házának kulcsait, s miútán kiderül, a környéken még senki sem ismeri Dougot és feleségét, a családfő úgy dönt, ellopják az amerikai álmot. Pontosabban a házaspár életét. A gyerekek azonban, akik a vándoréletbe születtek bele el sem tudják képzelni, hogyan lehet boldogságban élni egy kerítéssel körülvett hatlmas házban.

Habár a sorozat nem futott végig, s talán már a szereplők is megfeledkeztek róla, én még remélem, hogy egyszer valakinek eszébe jut és befejezi. Izzard is bízik a folytatásban, sőt 2008-ban biztosan állította, hogy el fogja érni a folytatást az FX csatornánál. Nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek, akinek elege van a sablonsorozatokból, különösképp azoknak, akik szeretik az olyan szélsőséges történeteket, mint amilyen a Nancy ül a fűben volt.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...