The Guardian - Őrangyal (2001-2004)

hétfő, augusztus 22, 2011 Bejegyezte: Névtelen
Simon Baker 1993-ban keltette fel a szakmabeliek figyelmét az E Street című drámasorozatban nyújtott alakításával, és még ugyanebben az évben neki ítélték a Logie Awards Legnépszerűbb új felfedezettjének járó díját. Viszont a hazai köztudatba csak 2008-ban a Mentalista című sorozattal robbant be. Közben pedig a csatornák elfeledkeztek az Őrangyalról, mely indulásakor igen nagy sikert aratott, sőt Golden Globesra is jelölték, ráadásul ugyanabban a kategóriában, mint később a Mentalistát.

David Hollandernek íróként ez volt az első próbálkozása a sorozat műfajában, és remek munkát végzett. Ráadásul a forgatásokon rendezőként is kipróbálhatta magát, ahogyan sokan mások is, hiszen a szériának sohasem lett állandó rendezője. Ugyan ezt nem érezte meg sem a nézettség, sem pedig az egyes epizódok.

Burton Fallin egy már-már legendává vált ügyvédi irodát vezet, melynek legjobb fegyvere fia, Nick, aki igazi nagyágyúnak számít a szakmában. De magával ragadja a sikeres élet, drogozni kezd, s közben azt hiszi, sérthetetlen, azonban a törvény keze őt is utoléri. A bíróság, Burton közbenjárásával, "csupán" 1500 órányi közmunkára ítéli, melyet a Jogsegély Szolgálatnál kell letöltenie. Vonakodva ugyan, de megkezdi kötelező szolgálatát a szociális problémákkal küzdő gyerekek mellett. A vérbeli ügyvéd azonban ezekben a piti gyermekelhelyezési ügyekben is képes nagyobb halakat a horogra akasztani. Végül szépen lassan összefolynak az ügyei az apja irodájánál és a Jogsegélynél végzett munkájában.

Tipikus amerikai sorozat, melyben ügyvédek, és nem rendőrök harcolnak egy igazságosabb és biztonságosabb jövőért, esetünkben azonban a közmunkaként végzett jogi harcok plusz töltetet adnak az egyes epizódoknak. Az esetek többsége az újdonság erejével hat, és csak elenyésző részük mondható lerágott csontnak. Simon Bakertől pedig ugyanazt a nagyszerű alakítást láthatjuk, melyet már megszokhattunk tőle a Mentalistában, bár a karaktere itt sokkal arrogánsabb. A mellette szereplő színészek nagy része kevésbé ismert, legtöbbjük epizódszínész, ugyanakkor képesek voltak a sorozat színvonalának megfelelő alakítást nyújtani. Gondolok itt Alan Rosenbergre (Chicago Hope Kórház), Dabney Colemanre (Gengszetrkorzó), Raphael Sbargera (A Szökés) vagy Erica Leerhsenre (A texasi láncfűrészes).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...