Two Guys, a Girl and a Pizza Place - Két pasi meg egy csajszi (1998-2001)

péntek, július 22, 2011 Bejegyezte: Névtelen
Adott három író, akik ugyan csak időnként képesek összehozni valamit, ami műsorra is kerül, ám olyankor meglepően jó sztorikkal és poénokkal állnak elő. Rick Wiener és Kenny Schwart a sorozat befejeztével, olyan produkciók megszületésében vettek részt, mint például a sokak által kedvelt Amerikai Fater, vagy a Játszd újra, Joel! Ugyanakkor Danny Jacobson sem volt ismeretlen számukra, hiszen néhány epizód erejéig már dolgoztak együtt, a főképpen Jacobson keze munkáját dicsérő, Megőrülök érted című romantikus vígjátékban, melynek nagy sztárja Helen Hunt volt.

A két pasi meg egy csajszi három huszonéves fiatalról szól, akik ugyanabban a pizzériában lógnak, és akik átsegítik egymást az élet nagy válaszútjain, illetve kihúzzak a másikat a pácból, ha arra van szükség. Hiszen mire másra valók a barátok? Persze miután férfiakról van szó, ez a barátság sem annak indult, ahogyan a Jóbarátok karakterei sem barátkozni készültek egymással a legelején. Sharon ígéretes üzletasszony palánta, aki elszántan küzdi magát felfelé a ranglétrán, minek érdekében a legidiótább feladatokat is hajlandó végrehajtani. Az őt alakító Traylor Howard már ebben a sorozatban bizonyította számomra rátermettségét, habár az ismeretséget végül a Monk - Flúgos nyomozó hozta meg neki. Ugyanakkor a szemfülesebbek tudhatják, hogy rövid időre feltűnik az Én és én meg az Irén című halálian jó vígjátékban is. Sharon barátját pedig nem kisebb színész alakítja, mint Nathan Fillion, akit már jó néhány alkotásban láthattunk, például a Született Feleségekben vagy a Castle-ben, melyről nem is olyan régen már olvashattatok az oldalon.

Az építésznek készülő Pete-t alakító Richard Ruccolo-t nem nagyon ismerheti a kedves olvasó sem korábbról, sem későbbről, ugyanis mindössze néhány epizódszerepet volt képes összekaparni magának mióta '72-ben meglátta a napvilágot. Legismertebb karaktere talán a most tárgyaltan kívül, a Joeyban alakított Glen volt. 2008-ban egy maradandóbb karaktert is sikerült megszereznie a Rita Rocks elnevezésű vígjátéksorozatban, de ezt egyenlőre itthon egyik csatorna sem vetíti, habár már két teljes évad elkészült belőle.

A hármas fogat legismertebb tagja Ryan Reynolds, aki úgy tűnik, mióta belekezdett a szakmába nem képes megállni. 1990-ben kapott először szerepet egy kisebb sorozatban, és azóta összesen 52 karaktert tudhatott magáénak, ugyan ebben a hatalmas számban elbújt néhány jelentéktelen mellékszerep is. Azt, hogy milyen ismert filmekben is játszott, kár volna felsorolni, de azoknak, akik nem lennének képben, íme egy rövid lista: Buliszervíz, Kalandférgek, Penge - Szentháromság, Mindenképpen talán, Nász ajánlat, Adventureland - Kalandpark. A szériában Berg-öt alakítja, aki képtelen eldönteni mit kezdjen az életével. Az apja sikeres ügyvéd, így természetesen elvárja fiától, hogy ő is az legyen, ám Berg egyre csak csapong. Belekóstol a filozófia, majd az orvostudomány világába is, természetesen egyikbe sem érdeklődésből, hanem a könnyebb csajozás reményében. A vele egy se veled, se nélküled kapcsolatban élő Ashley-t Suzanne Cryer alakítja, aki az évek során Ruccolo sorsára jutott, hiszen sehogy sem sikerül közelebb kerülnie a közönséghez. Azt a szerepet leszámítva csak egy tucat mellékszereppel dicsekedhet, ugyan azok olyan neves sorozatokhoz kötődnek, mint a Vészhelyzet, Szex és New York, Született Feleségek vagy a Kés/Alatt. Az igazság az, hogy a kisasszony sosem fog tudni tovább lépni, mert egyáltalán nem tud játszani, ellentétben a sorozat vezető karaktereivel.

Ugyan szerintem ez a sorozat is csak középkategóriás, mindenkinek nyugodt szívvel ajánlom, mert sok jó poénnal ajándékozza meg az embert, és mert a hasonló helyzetkomikumokhoz képest nincsenek túlerőltetve benne a tévedésből fakadó nevetséges helyzetek. Végezetül egy érdekes info, a sorozatban vendégszerepelt Jon Cryer, akit mi mind csak Alan Harper-ként ismerünk a hasonló címet viselő Két pasi - meg egy kicsi-ből.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...