The Switch - Sejtcserés támadás (2010)

szombat, június 11, 2011 Bejegyezte: Névtelen
Kassienél (Jennifer Aniston) betelik a pohár, túl sokat várt már az igazira és túl régóta álmodozik arról, hogy gyermeke születik, ezért aztán a mesterséges megtermékenyítés mellett dönt. Az egyetlen ember, akitől támogatást vár ebben, a legjobb barátja, Wally (Jason Bateman: Páros mellékhatás), aki viszont természetellenesnek tartja ezt a fajta gyermekvállalást. Ám Wally kissé neurotikus, így valójában nem is lehet reális rálátása erre a dologra. Nyilván Kassie is így gondolja, ugyanis pár héttel azután, hogy nemtetszését fejezte ki, Wally spermakonfettivel körített meghívót kap a lány termékenységi partijára. Itt ismerkedik meg Kassie választottjával, Rolanddal (Patrick Wilson: A Supercsapat) és annak feleségével, akik rossz anyagi helyzetük miatt vállalták a donációt. Wally végig nagyon feszült, ezért hallgat Kassie barátnőjére, Debbiere (Juliette Lewis), amikor a lány egy apró pirulát nyom a kezébe. Azonban az alkohol és nyugtató kombinációja teljes képszakadást eredményez Wallynál, azt is csak a barátjától, Leonardtól (Jeff Goldblum: Jurassic Park) tudja meg, hogy az éjjel nála járt és mindenféle sületlenséget hordott össze. Pár nappal később Kassie bejelenti, hogy terhes és elhagyja New York-ot, hogy alkalmasabb helyen nevelhesse fel a gyermekét.

Hét évvel később azonban Kassie visszautasíthatatlan állásajánlatot kap, így visszatér a Nagy Almába kisfiával Sebastiannal (Thomas Robinson). Természetesen azonnal megkeresi Wallyt, hogy bemutathassa neki a kisfiát, és Rolanddal is felveszi a kapcsolatot arra az esetre, ha Sebastiannak előbb-utóbb kérdései lennének a magemberről. Miközben Roland és Kassie egyre jobban összemelegednek, Wallynak egyre ismerősebbé válnak a kisfiú rigolyái. Sabastian hipochonder, képkereteket gyűjt és hat éves kora ellenére máris nagyon sajátos véleménye van az állatevésről. Wally Leonardhoz fordul tanácsért, akinél ekkor értelmét nyeri barátja évekkel azelőtt összehordott badarságai vikingekről és cserékről. Wally illuminált állapotában kicserélte a donor spermasejtjeit a sajátjára. Kell, hogy elmondjam micsoda bonyodalmakat szül ez a felfedezés?

Ez egy fantasztikus film lehetne, ha a színészek jól játszanának, ha nem sajnáltak volna felvenni valakit, aki felturbózza az amúgy jó történetet néhány jó poénnal és ha a rendezők, Josh Gordon és Will Speck nem végeztek volna ilyen csapnivaló munkát. Ehelyett kaptunk egy édes-kedves történetet, amin egy férfiember nem szórakozik túl jól, de a lányok is maximum háromszor nevetik el magukat. Bár komolyan nem tudom mit vártam egy olyan béna vígjáték után, mint a Jégi Dicsőségünk. Azt viszont meg kell hagyni, hogy a Sebastiant alakító kissrác irtóra jól alakítja a neurotikus, közönséges emberpalántát, azt hiszem számomra az ő karaktere volt a csúcspont ebben a filmben.

Senkit sem szeretnék lebeszélni, de ha már valaki letelepszik a tv elé, hogy megnézzen egy filmet, ne ez legyen az, amikor mostanság olyan remek filmek születtek, mint A Király Beszéde, vagy a Fekete Hattyú.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...