Castle - Castle (2009-)

hétfő, június 13, 2011 Bejegyezte: Névtelen
Richard Castle (Nathan Fillion: Született Feleségek, Útfélen) híres krimi író, akit az első részben a nagysikerű könyvsorozatának utolsó könyvének bemutatóján ismerhetünk meg. A közönség azonban egyenlőre mit sem tud arról, hogy kedvenc írójuk egy fejlövéssel örökre a süllyesztőbe küldte a főhőst, aki híressé tette. Az írói válságot, ami ezután következik ő még nem hajlandó elismerni, de a menedzsere, egyben ex-felesége máris előrevetíti, hogy ha a főhős megölése egy írói válság kezdete, akkor ne is számítson a továbbiakban a szerződésben foglalt anyagi juttatásokra. Az égiek viszont úgy tűnik kedvelik Castle írói stílusát, mert hamarosan mentőövet dobnak neki.

Kate Beckett (Stana Katic) nyomozó egy látszólag összefüggő gyilkosságsorozatban nyomoz, de csak a helyszínekre való személyes ellátogatás után ébred rá, hogy a gyilkos Richard Castle kevésbé ismert könyveit utánozza. Természetesen azonnal felveszik a kapcsolatot az íróval és kihallgatják, tisztázása után pedig segítségét kérik az ügy megoldásához. Azonban Castle nem ért egyet Beckettel a gyilkos személyét illetően, bogarat ültet a nő fülébe, mondván az ügyben hézagok és ellentétek állnak fenn. A további nyomozás során kiderül, krimiíróként milyen jó szeme van Castlenek a bűntettekhez, így a valódi gyilkos hamarosan rács mögé kerül.

A szintén Castle rajongó Beckett már épp fellélegzik, hogy végre megszabadulhat az önelégült, nagyképű és egocentrikus írótól, amikor a főnöke, Roy Montgomery (Ruben Santiago-Hudson: Amerikai Gengszter) magához hívatja, hogy elmondja, a polgármester, aki Castle befolyásos barátai közé tartozik, felhívta azzal, hogy Castle őt választotta új regénye hősének, így ezentúl árnyékként fogja követni. A nő kezdetben hadakozik az ellen, hogy egy civilt hurcolj magával mindenhová, de hamarosan rájön, milyen nagy segítség Castle írói tapasztalata az ügyek megoldásában.

Ez egy közepesen jó krimisorozat, amit legfőképpen Castle alakja miatt érdemes nézni, de az is igaz, hogy az ügyek többsége rejtélyesebb, mint amilyenek a hasonló sorozatokban vannak. Az ügyek kidolgozottak, nincsenek összecsapva, így mindenkinek kellemes 40 percet nyújtanak, ahelyett, hogy homlokráncolva azon töprengenénk mit is művelnek főhőseink a képernyőn. A sorozat egyébként már az indulása évében is jelölve lett Emmy díjra a kiemelkedően jó zenei kompozíció miatt, majd a következő évben három újabb jelölést kapott. Nálunk jelenleg a második évadnál tart a sorozat, ugyanakkor Amerikában az ABC már aláírta a negyedik évadra vonatkozó szerződéseket. Tekintve pedig, hogy a széria a tavalyi évben a legnézettebb sorozatok top tízében végezte, biztosan folytatódik ősszel a harmadik évaddal, addig pedig előttünk a nyári sorozat-szünet, így még nem késő felzárkózni.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...