The New Adventures of Old Christine - Christine kalandjai (2006-2010)

szombat, június 18, 2011 Bejegyezte: Névtelen
Ez a sorozat tulajdonképpen a Született szinglik egy kicsit gyengébb változata: Christine (Julia Louis-Dreyfus: Az ítélet család) két éve vált el, de ahogy ő mondja, ez volt a házassága legjobb része. Mióta elváltak a volt férjével, Richarddal (Clark Gregg: Thor) sokkal jobb a kapcsolatuk, néha összejönnek, mint egy szép nagy család, így fiúk Ritchie (Trevor Gagnon: Csodakavics, Nagy Hal) nem szenvedi kárát a válásnak. De abban a percben, hogy Christine megtudja, a férjének komoly barátnője van, Új-Christine (Emily Rutherfurd) az egész családi idillképe összeomlik. Ekkor tudatosul benne igazán, hogy a válás óta nem randizott, és hogy már három éve annak, hogy utoljára egy férfivel töltötte az éjszakát.

Legjobb barátnője Barb (Wanda Sykes: Even a minden6ó) már a válás óta nyaggatja a randizás miatt, millió és egy pasival is össze tudná hozni Christinet, de ő hajthatatlan....egy darabig. Helyzetkomikumról lévén szó máris sejthetjük, hogy Christine bepasizós kalandjai nem végződnek sem happy enddel, sem pedig nevetés nélkül. Randizós csetlés-botlásainak pedig nem egyszer az öccse, Matthew (Hamish Linklater: Fantasztikus négyes) issza meg a levét. Ő egyébként is egy nagyon komikus figura, nem tudja mit kezdjen az életével, ezért Christinehez költözik és elvállalja Ritchie dadájának a szerepét, amíg nem találja ki, mit is csinálna szívesen. A nővére akkor kerül igazán bajba, amikor Matthew visszaül az iskolapadba, és ki kell találnia, hogy a munkája mellett, hogyan is tudna gondoskodni a kisfiáról.

Ritchie egy elit magánsuliba jár, mert Christine hisz abban, hogy ez fontos a gyerek továbbtanulása szempontjából azonban nem számolt a többi szülővel. A milliomos otthonülő anyukák, már azon is fennakadnak, hogy Christine dolgozik, és egyáltalán nem tartják sikeresnek attól, hogy saját konditermet vezet, és ezt persze lépten-nyomon Christine orra alá dörgölik. Minden egyes találkozás ezekkel a boszorkákkal egy állandó harc, amit egyikük sem nyerhet meg.

Jó kis sorozat ez a maga módján, nem túl fárasztó és nem túl lehetetlen, nyújtja a minimumot, amit egy ilyen kaliberű sorozattól elvárnánk. Christine figurája pedig egy kis Mónika és Jules kombináció megspékelve Joey kétbalkezességével, így nem okoz csalódást. Ezt bizonyítandó, hogy 4 év alatt hat Emmy jelölést kapott és egyet tudhatott magáénak, de sok más kisebb díjra is jelölték, amíg futott a CBS-en. Magyarul eddig három évad elérhető az összesen öt évadból álló szériából, aki teheti mindenképpen kukkantson bele, habár mindig lesznek olyanok, akik ezt a fajta humort nem értékelik és nem is szeretik.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...