The Good Wife – A férjem védelmében (2009-)

csütörtök, június 23, 2011 Bejegyezte: Névtelen
Michelle és Robert King úgy tűnik nem akarták a véletlenre bízni az általuk írt sorozat népszerűségét, hiszen két igen ismert színészt húztak elő a kalapjukból. Julianna Margulies-nek ez az első komoly szerepe a Vészhelyzet óta, így nyilvánvalóan kapva kapott az alkalmon, mikor felajánlották neki Alicia Florrick karakterét. Az amúgy védőügyvéd Alicia magára marad, miután a férjét, az államügyészt letartóztatják korrupció vádjával. Hogy gondoskodni tudjon gyermekeiről, beáll egy nagyobb ügyvédi irodához dolgozni, ahol valószínűleg nem sokáig maradna életben segítség nélkül. Az őt körülvevő emberek leginkább nem is a férje korrupciós ügyei miatt nem hajlandók barátkozni vele, sőt mi több, igyekeznek megkeseríteni az életét, hanem a férfi azt megelőző szexbotránya miatt.

Az ember tehát készhez kap egy karaktert, akit nem lehet nem kedvelni vagy sajnálni, és akinek nem lehet nem szurkolni minden egyes ügy alkalmával, amit az ügyvédi irodától kap. Margulies kisasszony kivallóan alakítja a megtört nőt, a becsapott és megalázott feleséget, az erős édesanyát és az okos ügyvédbojtárt egyszerre. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az a Golden Globe-díj, amit 2010-ben vehetett át a legjobb női televíziós alakításért dráma kategóriában. De emellett a többi színész és a készítők is kaptak jó néhány jelölést különböző díjakra, de csak néhányat sikerült megnyerniük. Védelmükre szóljon, hogy a helyszínelő sorozatok korai alkonyán újra népszerűvé váló jogi pályán mozgó bűnügyes sorozatok között igen nagy a verseny.

Azonban a Jog/Ászoknak nem csak, hogy nincs dögös ex-nővérkéjük, de még a Nagy Ő-t sem tudhatják köreikben. A korrupt(-nak mondott) államügyészt ugyanis a Szex és New York szívtiprója, Chris Noth játssza, aki a sorozat befejezése és a filmek között bepróbálkozott ugyan néhány szereppel, de igazán egyikben sem tündökölt. Nem úgy ebben a sorozatban, annak ellenére ugyanis, hogy színészi alakításban sehogy sem tud se jobbat, se újat nyújtani, mégis újra népszerűvé vált. Bár véleményem szerint ez a rajongás inkább Mr. Bignek szól és nem Peter Florrick-nak. Míg ezt Julianna Margulies alakításánál nem mondhatjuk el. A színésznő érettebb lett, sokat tanult az évek során és az összes többi a sorozatban szereplő színész fölé magasodik.

Senkit se tévesszen meg azonban, hogy a sorozat egy nőről szól, aki mindeddig láthatatlanul ott állt a befolyásos férje mögött és most egyedül kell boldogulnia! Ugyanis ebben a sorozatban semmi sem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. A szexbotrány és a korrupció csak egy része a sorozatnak. Florricknak sok ellensége van a városban, és habár sokan és sokat tudnak róla, még mindig nem eleget, na és persze némelyik információ idővel hamisnak is bizonyul. Van itt minden a titkos összeesküdésen át, a lehallgatásokon keresztül a nem várt fordulatokig. És ha még ez sem győzött volna meg mindenkit, lássuk kik szerepelnek még az eddig két évadból álló sorozatban.

Josh Charles, akit legtöbben a Holt költők társaságából ismerhetnek Will Gardnert alakítja a sorozatban. Nemcsak Alicia régi jó barátja, de az ügyvédi iroda egyik társtulajdonosa is. Szintén társtulajdonost alakít Christine Baranski, alias Diane Lockhart, aki az első sikeres ügye után szárnyai alá veszi Aliciát és segítségére van, ahol csak teheti. Aliciát persze mások is segítik a munkája során, például munkatársa, egyben versenytársa, Cary Agos, vagyis Matt Czuchry, aki színészi képességeiről már millió nőt győzött meg a Szívek Szállodájában eltöltött három év alatt. Végezetül támogatást kap az egzotikus szépségű Kalindától (Archie Panjabi), aki korábban Peternek is dolgozott, így elég sokat tud a férfi botlásairól, illetve politikai bűvészkedéseiről.

A sorozat első évada egyébként eredetileg 13 részesre volt tervezve, később ezt bővítették ki a készítők 23 epizódra, ezt a kvótát megtartották a második évadra is, és úgy tűnik, a harmadik évadban sem adja alább a CBS, aminek premierjét egyébként az idei év őszére tervezik. A legelső epizódot itthon majd félmillió ember nézte péntek este a TV2-őn, azóta a nézettsége csökken, számomra érthetetlen okokból.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...