Tron: Legacy - Tron: Örökség

szombat, január 15, 2011 Bejegyezte: Negro69
Kezdésnek mindenképpen el kell mondanom, hogy az első, ’82-es Tron nagy kedvencem volt. A maga kis egyszerűségével, amolyan igazi kis régi vágású Disney mozi volt. Tény, hogy technikailag ma már kissé elavultnak számít, és megmosolyogtatja a nézőt a képi világa, vagy épp a jelmezei… és hát lássuk be, a történet sem volt valami bonyolult. Én mindezek ellenére, (vagy mind ezek miatt) mégis nagyon szerettem, és még ma is minden probléma nélkül szívesen leülök elé újra.

Igyekeztem figyelemmel követni az új mozi hatalmas reklám kampányát is, volt részünk ingyenes félórás reklámvetítésben, amely tovább fokozta a várakozásokat, amolyan igazi nyálcsorgató kedvcsinálásban lehetett részünk. Ennek tudatában, hatalmas várakozással ültem be a folytatásra, ami immár 3D és Imax 3D-ben is elérhető volt a mozilátogatók számára. És igen itt akadt az első hatalmas problémám, mikor beültem és végignéztem a filmet. Ugyanis mint az újabban lenni szokott, nem sok 3D-s trükkben volt részünk, holott egy ilyen film esetében mondhatom ez egy alap elvárás lett volna (talán ha reklám helyett inkább ezekre költöttek volna…). Szóval a nézőt megint csak sikerült átejteni a palánkon, hogy úgy mondjam. Az új trend hogy pár perc 3D-s effekt elegendő, hogy egy filmet eladjanak.

Na de, ha ezen a hibán túl tudunk jutni, akkor maga a film felettébb élvezetes, alapvetően a régi filmet kapjuk vissza csak napjaink köntösébe bujtatva. Ami különösen sokat dobott a filmen az a Daft Punk zenéje volt, ami elképesztően passzolt a film világába. Ahogy a hangulatra és a képi világra sem lehet sok panaszunk. Egyszóval ki merem jelenteni, hogy sikerült a régi filmet sikeresen átültetniük, napjaink filmvilágába.


A történet alapjaiban, majdnem olyan, mint az első volt, nem ad a régi történethez túl sokat hozzá. Különbség annyi, hogy ezúttal Flynn mellé csatlakozik a kibertérbe a fia is. A fonalat nagyjából ott vesszük fel ahol az első film abba maradt, Flynn sikeresen megteremt egy mesterséges világot, de a segítségül létrehozott mása Clu átveszi az irányítást, így a programozó, teremtménye áldozata lesz, és fogságba esik a saját maga teremtette világának. Pár évvel később egy rejtélyes üzenetnek köszönhetően a fia is az események közepébe csöppen, így közösen próbálnak meg kiszabadulni, lehetőleg beelőzve Flynn gonosz kibermását, Clu-t.

Aki szerette az eredetit, annak garantáltan különleges kis csemege lesz a film, de aki csak egy élvezetes, pörgős és látványos mozira vágyik annak is mindenképpen ajánlott darab. Amolyan igazi popcorn-mozi az álomgyárból.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...