The Green Hornet – Zöld Darázs (2011)

vasárnap, január 16, 2011 Bejegyezte: ChYga
A harmincasban megjelenő, majd a hatvanas években a köztudatba robbanó Zöld Darázs (és társának) karakterét nehéz nem szeretni. Hiszen adva van nekünk egy nagydumájú milliárdos, Britt Ried, akinek másból sem áll az élete, mint bulizás, vedelés és csajozás naphosszat. Ám mikor Ried-et összehozza a sors a zseniális Kato-val, az egész élete gyökerestül felfordul. A japán harcművész és a léhűtő pénzeszsák egy merész gondolattól vezérelve összeállnak, hogy felvegyék a harcot a helyi bűnözéssel. Hozzájuk csapódik még egy gyönyörű és intelligens riporternő, Lenore - akit a meseszép Cameron Diaz formál meg. Ám a város legnagyobb gengszterének, Chudnofsky-nak (Christoph Waltz most is elképesztő), is lesz ehhez egy-két szava.

Már vártam, mikor csap le Hollywood a maszkos igazságosztók sztorijára, hogy aztán egy újabb remake-t kanyaríthasson belőle. A Kato szerepében tündöklő Bruce Lee-t ezúttal Jay Chou, Van Williamset - Britt Ried megformálóját -, pedig Seth Rogen vállalta magára. Ez utóbbi színész, igaz, furcsának tűnhet egy szuperhős bőrébe bújva, ám minden kétséget el kell, hogy oszlassak; a nagyrészt Apatow-filmekben feszítő komikus maximálisan megfelel a hedonista milliárdos szerepére. Persze az igazi aggodalmakra nem is Rogen adott okot, sokkal inkább a „sárkány” helyébe lépő Chou, akira ugyancsak semmi panaszunk nem lehet. Cameron Diaz bájos, mint mindig, Waltz pedig ha nem is robban akkorát, mint a Brygantikban, akárhányszor feltűnik a színen, mindenki mást lesöpör a színről. Plusz két remek cameot is üdvözölhetünk, akik nagyon kellemes meglepetést okoztak nekem, így ezt nem is firtatnám tovább, hátha másnak is mosolyt húznak a szájára majd.

Na de illik mást is megemlítenem, mert a Zöld Darázs nem csak a remekül összerakott szereplőgárda miatt üt akkorát. A szebbnél-szebb kocsik és csajok, szinte jelenetről-jelenetre váltják egymást, miközben röpködnek a poénok és az akciók az ember arcába, remek zenei aláfestéssel megfűszerezve azt. Hát kérdem én, mi más kellhet még egy jó mozihoz?

Nos, ez eddig rendben is lenne, de valami mégis hiányzik belőle. Arról nem is beszélve, hogy néhol egy-két üresjáratba is belefuthatunk a filmet nézve, holott egy ilyen kaliberű akciómozi ezt nem engedhetné meg magának. Ettől függetlenül, konkrét hibát nem tudnék említeni a Zöld Darázzsal kapcsolatban, egyszerűen csak van valami, amit hiányoltam. Viszont egy jó esti mozihoz tökéletesen megfelel, így ha mostanában azon filózol, hogy mit nézz meg széles vásznon, ne gondolkodj tovább; engedd, hogy beléd fúrja fullánkját a Zöld Darázs.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...