Race To Witch Mountain - A Boszorkány-Hegy (2009)

péntek, július 23, 2010 Bejegyezte: ChYga
 Egy újabb remake, melyet ezúttal a Walt Disneynek köszönhetünk. Az Alexander Key regénye alapján készült művet többször is vászonra adaptálta már az egeres cég. Először 1975-ben dolgozták fel Escape To Witch Mountain címmel, majd 1995-ben érkezett a következő bőrlehúzás, ám ekkor már csupán TV film formájában.
Mivel a Disneyt tartják a leginkább gyermek központú stúdiónak Hollywoodban, így keveset kockáztathatnak. Nyilván mellőzniük kell az erőszakot műveikből, még ha az alapanyag sokszor azt is kívánja. A Boszorkány-hegy esetében is valami ilyesmiről beszélhetünk, mely a családi mozik már megszokott paneljeiből épül fel;
Jack Bruno (Dwayne „The Rock” Johnson), a keménykötésű Las Vegasi taxis, egy nap furcsa idegenekre lesz figyelmes autója hátsó ülésén. Sara (Anna Sophia Robb) és Seth (Alexander Ludwig) a taxisofőr segítségét kérik, hogy jutassa el őket a Boszorkány-hegyhez. Mint később kiderül, a két fiatal, földönkívüli, és az űrhajójukhoz kéne Jacknek elszállítani őket, különben a Föld sorsa komoly veszélybe kerülhet. A taxisnak gyorsan kell cselekednie, hisz egy rakat kormány-ügynök és néhány rosszarcú gengszter mellett, egy csillagközi fejvadász is üldözőbe veszi őket.
A 2009-es remake nem ragaszkodik eredetiéhez, sőt eléggé rugalmas is ilyen tekintetben. A régivel ellentétben az új mű sokkal pergősebb és lendületesebb lett, ami rendben is van, de mellette elfelejtették az alkotók kibontani a karaktereket, és jól kidolgozni a sztorit. Nincs figura a filmben, akit igazán megkedvelnénk, ezért nagyon izgulni sem tudunk értük. Ám hiányosságai sajnos itt még nem merülnek ki. Eleinte engem kifejezetten zavart, hogy a sok akció és lövöldözés közepette senki nem sérül meg, persze egy idő után hozzászokott a szervezetem a dologhoz. Igazából nem tudom, mit is vártam, hisz mint tudjuk, egy Disney moziról van szó. De ami a ’70-es években működött, az nem biztos, hogy ma is működőképes. Biztos vagyok benne, hogy még a gyerekek számára is felejthető lesz az eredeti gondolatokat és ötleteket erősen mellőző mozi. A színészekkel nagy gond nincs. A megfelelő személyt megtalálták a főszerepre Dwayne Johnson személyében, aki régi önmagával ellentétben, végre megtalálta helyét a kamera előtt. Igaz, ezt már bizonyította a Csak lazán!-ban is.
Végeredményben a Boszorkány-hegy nem olyan vészes mozi; izgalmas kaland, látványos speciális effektusokkal megfűszerezve. Sőt, aki egy könnyed családi szórakozásra vágyik, annak, egynek meg is teszi. Ugyan a film, létező űrt tölt be - hisz barátságos idegeneknek mostanában híján vagyunk - de még mindig jobban jár mindenki, ha inkább újra előveszi a megunhatatlan E.T. a földönkívülit.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...