The Reeds – A Nádas (2009)

hétfő, május 31, 2010 Bejegyezte: ChYga
Az After Dark Horrorfest immáron negyedszer került megrendezésre 2010 januárjában. A fesztivál, mely az After Dark stúdió keze alatt fut, a kiéhezett horror rajongók éhségét igyekszik csillapítani. 2006 óta a szervezők minden évben összefogják egy véres csokorba, a szerintük nyolc legjobban sikerült horror mozit az évben, melyeket szélesvásznon tekinthetnek meg a nézők (nálunk ezek általában csak DVD-n jönnek ki).
Bár nekem az elmúlt évek felhozatalából mindig csak néhány alkotás tetszett, biztos vagyok benne, hogy egy vérbeli horror rajongónak szinte mindegyik mozi képes mosolyt csalni az arcára.
Az első horror, ami talán a legnagyobb reklámot kapta mind közül, az A Vizsga volt, melyről már korábban írtam. Nem mondhatnám, hogy a mozi túlságosan elnyerte volna tetszésemet, és sajnos meg kell mondjam, hasonlóan érzek a fesztivál soron következő darabjával is, A Nádassal is.
Nick Cohen filmje egy hat főből álló turista brigádról szól, akik csónakázni indulnak egy nádas-vidékre. A megannyi rossz ómen ellenére a csapat úgy dönt, vízre száll, hogy körbe járják a területet. A kirándulás akkor kezd igazán rémálommá válni, mikor hajójuk léket kap, így kénytelenek gyalog kiutat találni a végeláthatatlan bozótosból. De a nádas szörnyű titkokat rejt, kijutni belőle pedig nem is olyan könnyű.
A Vizsgához hasonlóan a film itt is egy remek alapsztorival dolgozik, mellyel nem igazán képesek az alkotók mit kezdeni. A sokat látott rendező ellenére, a mű telis-tele van amatőr megoldásokkal és sablonos, már százszor látott klisékkel. A fő konfliktus megoldását pedig kuszának és zavarosnak éreztem. Csak ismételni tudom magam: a mozi ennél jóval többet érdemelt volna. A színészekre nem sok panaszunk lehet, ügyesen sikítoznak és menekülnek, ám sajnos ennél többet ne várjunk tőlük, ahogy a készítők se vártak. Viszont a remek helyszín és környezet, melyben a stáb forgatott, mindenképpen lenyűgöző, és képes valamicskét felkerekíteni a végeredményből.
Megmondom őszintén, a visszajelzések, és az imdb értékelés ellenére, a Nádas egy fokkal jobban tetszett elődjénél, de ez még nem jelenti, hogy jó film volna. Mint azt fentebb említettem, a horror-fanok egy része biztos meg fog elégedni vele, hisz trancsírból, vagy hirtelen hang-effektekből és vágásokból nem szenved hiányt a mozi. 



A Bejegyzés trackback címéhez kattints ide
http://hookum.blogspot.com/2010/05/reeds-nadas-2009.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...