Ink (2009)

szombat, február 13, 2010 Bejegyezte: jangamen
Hát ez valami kibaszott nagyot ütött. Őszintén szólva nagyon régóta nem láttam ennyire összerakott, zseniális, emocionális világra ható művet mint ez. Ilyen szempontból a Forráshoz tudnám hasonlítani, egyébként pedig semmihez. Jamin Winans "saját gyermeke" ez a film (írta, rendezte, vágta és így tovább). Egy dolog biztos: zseni a pali. Bármit is írok, bármit is látsz, vagy hallottál eddig, ne vegye el a kedved, kezd el nézni, hagyd hogy formálódjon benned és a végére összeálljon egy kerek, tökéletes egésszé. Megjegyzem még így az elején, hogy tudvalevő: az imdb egy átlag értékelését mutatja és nem feltétlen kell neki hinni. Azonban ahány ponton (6.8) jelenleg áll az Ink, az egy nagyon rossz vicc, amire az egyetlen magyarázat, hogy a szavazók fele nem fogta fel miről szól. (ami szintúgy nehezen érthető)
Itt pedig -drága olvasó- engedj meg egy piciny kanyart nekem. Vannak ugyanis azok a kategóriájú filmek (csak egy triviális példa: Donnie Darko), amiket az emberek előszeretettel "nem értenek". Véleményem szerint: ha rendelkezel egy bizonyos szintű intelligenciával és tényleg nem érted amit láttál, akkor ez bizony direkt ilyenre készült.
Nos az Ink nem ilyen. A jó és rossz párharcát mutatja be, egyedülállóan sajátságos módon. John és kislánya Emma története ez, mely túlmutat a valóságon és a földi léten. Egy ember harca önmagával, felismerése döntései következményeinek és egy gyermek életének sorsa. Ink, a magányos, torz utazó, rabjával járja keresztül kasul a köztes világot és a dimenziókat, míg John-ért és lányáért harcolnak a jók, minden erejüket latba véve, hogy megfékezzék az Incubus-okat....
Nem írok róla többet. Tessék megnézni és bár a tapasztalat azt mutatja, hogy a kommentelési kedv roppant alacsony, kéretik utólag véleményt mondani, kíváncsi vagyok kinek hogy tetszik. Nálam most favorit, nagyon megfogott. Ja igen, még valami: furcsának tűnhet a sorozatos magas pontszám, de elsősorban ajánló az oldal, így igyekszem az igazán jó néznivalókra felhívni a figyelmet.
Ha a matematika lehetővé tenné, tizenegyet adnék a filmre, így sajnos be kell érnem egyel kevesebbel.

"one...two....breath.....four..."



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...