Ninja Assassin - Nindzsa Gyilkos (2009)

vasárnap, február 14, 2010 Bejegyezte: jangamen
Új film a V mint Vérbosszú rendezőjétől (Wachowski tesók producerként...): fel is kaptam anno a fejem e hír hallatán, no meg idővel jött ugye a trailer, felment az adrenalin, fröcsögött a vér és nem utolsósorban halványan felcsillant a remény: jön -végre- egy normális nindzsás film, ami nem C-D-E kategóriájú és a besorolás (R) sem szab gátat semmilyen vizuális orgiának, nem beszélve arról, hogy a filmre több pénz jutott, mint hasonló témájú mozira akármikor. ($40M)

Évszázadok óta működnek titkos klánok, amik tökéletesen működő bérgyilkosokat képeznek ki: gyerekeket -árvákat- rabolnak és kiskoruktól kezdve tanítják arra, hogy hogyan öljön és hogy bírjon ki gyakorlatilag bármit: szenvedést, fájdalmat, szomjúságot, éhséget. Ilyen gyilkológéppé válik Raizo (Rain) is Ozunu mester (Sho Kosugi) brutális tanításainak hála, de amikor egyetlen barátját a klán törvényeinek megfelelően kivégzik, ő szembefordul a "családjával" és bosszút esküszik, társra pedig Mika (Naomie Harris) nyomozó személyében lel.


A látványra egy pillanatig sem panaszkodhatunk, a verekedős jelenetek egytől egyig csillagos ötöst érdemelnek, itt főleg a mozgásra, akrobatikára gondolok. Ami ezen a képen egy kicsit ront, az talán a túlzott brutalitás: értem én hogy fröcsög a vér és röpködnek a végtagok, fejek, emberek....de érzésem szerint azért egy picit átestek a ló túl felére a készítők, s mindenből egy kicsit túl sok lett. A kyoketsu soge használata viszont külön említést érdemel, nagyon cool (a láncra erősített kés lenne ez).
A visszaemlékezéseket (szvsz a film legjobb részei) / bunyókat megtörő nyomozónős szál viszont nekem nagyon nem jött be, ha úgy ahogy van kihagyták volna, nem lenne hiányérzetem és kaptunk volna egy laza egy órás hentet, így viszont igencsak hullámzó volt a élményfaktor. Egy két félig-meddig szuper képességgel is rendelkeznek a nindzsák, véleményem szerint -ebben a filmben- ezt sem kellett volna erőltetni. Amire megint csak nem tudok rosszat mondani, az a szereplőgárda: mindenki a helyén, hozták a formát, ahogy azt kell, Rain meg épp annyira kemény amennyire a helyzet megkívánja, remélem viszontlátjuk még pár hasonszőrű alkotásban.Összességében mégis van valami "gagyi" hatása a filmnek, majd meglátjátok mire gondolok.

Összességében valami olyasfajta szórakozást nyújt, mint a Wanted, de azért annál gyengébb. Jól szórakoztam, de volt még potenciál a filmben, tán nem is véletlen a box office gyenge eredménye.

imdb

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...