Project X - A buli elszabadul (2012)

vasárnap, március 25, 2012 Bejegyezte: Tom Wathe
 Te képes lennél mindent eldobni egyetlen buliért? Leamortizálnád teljesen a házat, az életedet, kockáztatnád az életfogytig tartó szobafogságot? Nos, ha a válasz nemleges is, a főszereplő srác Thomas (Thomas Mann) megtette.
 A történet nem súrol Freudi mélységeket: adott három, az iskolában nem túl sikeres kamasz legény: Thomas, J.B. (Jonathan Daniel Brown), és Costa (Oliver Cooper), akik valahogy nyomot szeretnének hagyni az iskola történetében, így egy nagyobb szabású szülinapi "pizsama partit" rendeznek. Meghívnak pár embert, de amint látják, hogy nem túl sikeres a project, Costa titokban meghirdeti a bulit az interneten is, és itt kezdődnek a bonyodalmak... sőt valósággal elszabadul a pokol.
 Hogy mégis miben más ez a film, mint a többi hasonló?



Először is, talán a kézi kamerás felvétel lehet az, ami szembe ötlik, úgy oldották meg a készítők, mintha mi is részt vennénk a bulin (igaz egy szuicid hajlamú emós személyében, ugyanis ő az operatőr).
Másodszor: kendőzetlen őszinteséggel, már-már pofátlanul tolja elénk a vad képet, hogy is bulizik a Justin Bieber-féle generáció: drogokkal, hányásokkal, szex jelenetekkel, egyszóval mindennel, ami iránt késztetést éreznek a tinik, hogy kipróbálják.
A film tarkítva van zenés jelenetekkel, néha az embernek az az érzése, hogy valami szaftos klipet néz, 18-as karikával, ami nem baj, mert emellett poénokra is jut elég idő. A zene egyébként eléggé mai, de ne csüggedjen, akinek nem ez az ízlésvilága (nekem sem) ez ne legyen visszatartó erő, ugyanis így is 100%-osan élvezhető a mozi.


A film producere egyébként Todd Phillips, az a Todd Phillips, akinek a Másnaposokat, a Terhes társaságot és a Sulihuligánokat köszönhetjük.
 Egy szombat estére szerintem jó időtöltés, főleg ha utána mész is valahová, ugyanis a film után garantált bulihangulata lesz az embernek. Néha még most is benne van a bugi a lábamban, ha a film trailerét nézem.

A Project X angol nyelvű előzetese:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...