Faces in the crowd – Arcmás/Arcok a tömegben (2011)

szerda, december 14, 2011 Bejegyezte: Névtelen
Julien Magnat író, rendező zseniális alkotása, aki bár nem olyan rég kezdte ezen a pályán a munkásságát, én máris nagy reményeket fűzök hozzá. Ez az a film, ami meg fogja hozni számára azt a sikert, amiről oly sok rendező álmodik. A történet igazán briliáns minden egyszerűsége ellenére, a színészi játék lenyűgöző, a technikai megoldások ötletesek de, ami még fontosabb nem eltúlzottak. Rene Ohashi-t pedig külön dicséret illeti az operatőri munkáért.

Közel két órára beköltözünk Anna (Milla Jovovich) világába, aki éppen most költözött össze a barátjával, Bryce-al (Michael Shanks: Csillagkapu) és akinek az élete minden tekintetben a megfelelő vágányon halad, amíg egy szokásos kedd esti lánybuli után ki nem siklik minden a megszokott kerékvágásból. Miután Anna elköszön a barátnőitől (Valentina Vargas, Sarah Wayne Callies) útban hazafelé, az egyik hídon, tanúja lesz a várost rettegésben tartó sorozatgyilkos újabb rémtettének, azonban nem sikerül csendesen odébbállnia. A Könnyező Jack gúnynévre keresztelt gyilkos megpróbál végezni Anna-val, aki szerencséjére lezuhan a hídról, így sikerül életben maradnia. Azonban a zuhanás közben beveri a fejét az egyik tartópillérbe, aminek következményeképpen elveszíti az arcfelismerő képességét.

Anna az arcvakság során bárkinél jobban megtapasztalja, milyen kirekesztettnek lenni: nem ismeri fel az édesapját, a barátját, a legjobb barátnőit, sem a saját osztályát, így aztán szépen lassan mindent elveszít. Mindennek ellenére mindent latba vetve próbál a rendőrség segítségére, pontosabban Kerrest nyomozó (Julian McMahon: Red, Megérzés, Kés/Alatt) és segítőtársa Lanyon (Sebastian Roberts) segítésgére lenni, hogy elkaphassák a gyilkost, aki mindeközben beteges szexuális vágyától fűtve Annara vadászik. A nő minden erejével próbál túllépni az arcvakságon, felkeres egy orvost, Dr. Langenkampot (Marianne Faithfull: Hamlet (1969)), aki megtanítja neki, mi minden másból képes felismerni az őt körülvevő embereket.

Milla Jovovich ezúton is bebizonyította, hogy remek színésznő, hiszen hihetetlen alakításban kalauzol el minket egy kétségbesett és a világtól elidegenedett nő világába. Emellett Julien Magnat az élő példa arra, hogy kezdő író-rendező is képes valami zseniálisat alkotni. Attól fantasztikus ez a film, hogy van benne újító szellem, a történet egyáltalán nem mindennapi tömegfilm, és elüt a futószalagon termelt alkotások képi világától is. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a nagyszerű alkotást! Jovovich fanoknak kötelező alkotás!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...