Friends with benefits - Barátság extrákkal (2011)

kedd, szeptember 20, 2011 Bejegyezte: Nidria
Will Gluck nevét tavaly megjegyeztük a Könnyű Nőcske rendezőjének kapcsán, idén pedig egy hasonlóan könnyed vígjátékkal, a Barátság extrákkal jelentkezett.

Jamie (Mila Kunis) fejvadász, így munkája során rengeteg emberrel találkozik, köztük Dylannel (Justin Timberlake) is. A két szingli hamar összebarátkozik, mivel azonban hiányzik nekik a szex, úgy döntenek, hogy kölcsönösen kisegítik egymást – minden további bonyodalom nélkül. Épp csak ezt a felállást eddig senki sem tudta hosszútávon fenntartani.

A történet tehát elég egyszerű, és láttuk is már párszor, elég csak az idei Csak szexre kellesz-t említeni. Ott Ashton Kutcher (Pillangóhatás, Két pasi meg egy kicsi) és Natalie Portman (Star Wars, Fekete Hattyú) szórakoztatta a közönséget, több-kevesebb sikerrel. Szerencsére a Barátság extrákkal tele van friss, egyszerű poénokkal, a cselekmény pörgős, egyszer sem lankad el a figyelmünk, így a 109 perc nemhogy soknak, még kevésnek is tűnik. Ezzel szemben mégsem szárnyalja túl elődjét, a Könnyű nőcskét, hiába nyúl a romkomok kigúnyolásához, és a szexjelenetekhez – nem mintha Mila Kunis vagy Timberlake bármi olyat is mutatott volna, amiről eddig fogalmunk sem volt. Timberlake átlagos alakítása csak azt bizonyítja, hogy jobb énekes, mint színész, szerencsére Kunis és a mellékszereplők áthidalják ezt a problémát. Elég csak a Jamie anyját alakító Patricia Clarksonra figyelnünk, aki remekül alakítja a szétszórt, hebehurgya anyukát.

A Barátság extrákkal egy üdítő vígjáték, nem is próbál annál több lenni, és ez a legnagyobb pozitívuma. Kisebb hibái ellenére – kiszámíthatóság, csontig lerágott történet – mindenkinek ajánlom, aki jót akar nevetni.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...