Green Lantern - Zöld Lámpás (2011)

csütörtök, augusztus 11, 2011 Bejegyezte: jangamen
Megmondom őszintén én csalódtam... a nagyobb gond, hogy egyszerre több mindenben is. Egyfelől a Zöld Lámpás egy simán fogyasztható-rögtön felejthető szuperhősmozi lett, de annyi fogást tudok rajta találni, amennyit nem szégyenlek. Márpedig én nem vagyok az a pironkodó fajta. Kezdődött azzal, hogy ennél igénytelenebb -magyar- trailert emberemlékezet óta nem láttam levetítve tévében. Aztán jött az, hogy az ember rápislant a plakátra: a főszereplő Ryan Reynolds, nos ő majdnem olyan, mintha Sean William Scott nyomná, úgyhogy valami ultrabrutál humorral megtűzdelt anyagra csorgott a nyálam, de továbbvittem az okfejtést: rálestem ki ült a rendezői székben: Martin Campbell, aki szállított nekünk egy Casino Royale-t és egy Sötétség határán-t az elmúlt pár évben. Szóval akkor lehet, hogy mégiscsak egy komolyabb hangvételű cuccot kapunk? Nem.

Szuperhős filmekből jutott az évtizedek alatt bőven, így újat mutatni szinte lehetetlen. A legegyszerűbb megoldás az, ha a jól bevált recepten csavarnak egy cseppet és kész is az újabb rókabőr: itt sem történt másként. Léteznek az őrzők, vigyázzák az egész univerzumot, a legerősebb meghal amikor az ősi gonosz újra elszabadul, a mágikus gyűrűje új gazdát keres: ki mást találna meg, mint főhősünket, a felelőtlen pilótát, Hal-t (Reynolds). Kezdeti szárnypróbálgatások, kihátrálás, majd hőssé válás: a százéves létra minden fokára fellépünk, csak valahogy mindegyik el van korhadva és majd kitörik a film alatt. Értem én, hogy főellenség, és legyen nagy, no meg pusztító... de ... de... gagyi. Ahogy az egész CGI végig az; igénytelen és bárgyú. A történet is inkább egy koraesti Animax lagymatag, mintsem komolyan vehető és beleélhető. Reynoldsba nem kötök bele, de csak azért, mert imádom: ettől függetlenül NEM való hírónak. Ja igen: Blake Lively nem tudom hogy színészkedik, de eszement jól néz ki.

Összegezzünk: A lehúzás ellenére is azt mondom, hogy akár még meg is érheti a mozijegy árát, de csak akkor, ha tudod mit vállalsz: butácska történet, butácska látvány, de a popcorn és a kóla mellé azért elmegy. Egy esetleges folytatástól én nem tartok, annál nagyobbat bukott.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...