Blitz (2011)

szerda, augusztus 10, 2011 Bejegyezte: jangamen
Kétségtelen, hogy a kőkemény akciószínészek közt ma, 2011-ben, Jason Statham vezető szerepet tölt be. Ha csak az elmúlt öt évet vesszük figyelembe, akkor is jó pár kőkemény tesztoszteronmozi kötődik a nevéhez: Crank, Crank 2, Szállító 3, Expendables, A Mestergyilkos... és a sor itt nem ér véget. 
A Blitz azonban egy kicsit más. Bár Statham egy cseppet sem lett puhányabb, a mozi nem operál hosszú akciójelenetekkel: cserébe viszont kaptunk egy ízig-vérig angol krimit. Azokat pedig -mint már párszor kifejtettem-, szeretjük.
Tom Brant (Statham) a városi rendőrség balhés nyomozója Londonban. Persze nem csak egyéni módszerei, de hatékonysága is figyelemre méltó. Durvasága mellett labilis idegrendszerével is meg kell harcolnia: amikor egy ismeretlen sorban elkezdi gyilkolni a rendőröket, Tom akcióba lendül és újdonsült főnökével a nyakukba veszik a várost. A gyilkos azonban ravasz és agyafurt: bár hamar rájönnek, hogy kit rejt a Blitz álnév, semmit sem tehetnek: az ámokfutó profi munkát végez és nem hagy nyomot, ami alapján megvádolhatnák. A két zsarut azonban nem hátrál meg: bármi áron, de meg kell állítani az őrült bűnözőt.


Pörgős, végig lekötő, igazi angol életérzés -ami nem feltétlen pozitív jelző- és a még mindig kőkemény Statham. Röviden ennyi lenne a Blitz, amit bátran merek ajánlani a krimi műfaj kedvelőinek, de aki egy újabb Szállítót, netán egy Felpörgetve filmet vár, az csalódni fog. Mindent összevetve azért hamar felejthető alkotás, de a másfél órát bőven megéri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...