Weeds - Nancy ül a fűben (2005-)

szombat, május 28, 2011 Bejegyezte: Névtelen
Merész vállalkozás, ha valaki egy olyan sorozattal áll a nagyközönség elé, melyben egy kertvárosi anyuka beáll drogdílernek. Jenji Kohan, a sorozat megálmodója, viszont úgy látszik, nagyon is tudta mi kell a közönségnek, hiszen az Egyesült Államokban idén már a hetedik (és valószínüleg az utolsó) évadot fogja műsorra tűzni a Showtime.

Miután Nancy (Mary-Louise Parker: Az elnök emberei, Angyalok Amerikában) férje meghal és egyedül marad két fiával, Shane-nel (Alexander Gould) és Siles-al (Hunter Parrish: Megint 17), úgy dönt, hogy olyan munka után néz, ami mellett hiányosságok nélkül tudja felnevelni fiait, illetve, ami mellett a családi kötelékek megerősödnek és nem szétbomlanak. Persze ilyen kitételek mellett nem sok választása van. Egyik barátja, Conrad (Romany Malco)jóvoltából Nancy beáll futárkodni Heyliához (Tonye Patano: Hajsza a föld alatt), aki a marihuana üzletből tartja el a családját.

Persze Nancy egy idő után rájön, hogy sokkal kifizetődőbb az értékes növény termesztése és árulása, mint a futárkodás. Mival azonban nem ért az üzlethez, nincs vevőköre és a konkurenseket sem ismeri, egyik hibát követi el a másik után, az ideiglenes problémamegoldásai miatt pedig cseberből vederbe esik.

Üzeletét ugyan igyekszik titokban tartani, de kénytelen belátni, hogy segítségre van szüksége. De amiről ugyebár több, mint két ember tud, az már nem számít titoknak. Nancy fejlődő kis üzletébe így kap aztán helyet legjobb barátnője, Celia (Elizabeth Perkins) férje, Doug (Kevin Nealon: Míg a halál el nem választ), aki városi tanácsosként nagy segítségére van a kis üzletnek, illetve Nancy balhés öccse, Andy (Justin Kirk: Angyalok Amerikában).

A legtöbb bonyodalmat természetesen a hozzánemértés és a tagok ilyen-olyan függőségei okozzák, ami miatt Nancy és családja nem maradhat túl sokáig a megszokott kertvárosban. És a jó barátok természetsen követik a díler-anyukát a világ másik végére is. Az évadok alatt képbe kerül egy kábszeres ügynök, a konkurens "vállalkozások", az elenségekké változott barátok, néhány drongcsempész és túszejtő, és persze a mexikói maffia is. A komoly drámák közepette azonban ígérem, szem nem marad szárazon! Az alapszituációtól elindulva Nancy botlásain, Doug és Andy karakterén át, egészen a mániákusan bizalmatlan Celiáig minden okot ad a nevetésre. A nézettség Amerikában bőségesen megütötte a kívánt mércét, amit két Emmy-díj és egy Golden Globe, illetve rengeteg egyéb jelölés is bizonyít. Most őszintén, ki ne akarna megnézni egy sorozatot, ami görbe tükröt tart főképp az amerikai társadalom elé, ahol a drogüzlet bizony a valóságban is így zajlik: családon belül, zárt ajtók mögött, titokban, ugyanakkor teljesen nyíltan?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...