Beastly - A Szép Szörnyeteg (2011)

hétfő, május 30, 2011 Bejegyezte: Negro69
A filmmel kapcsolatban nem sok pozitív visszajelzéssel találkoztam, de ez nem szegte kedvem és utólag meg kell, hogy mondjam nem igazan értem a negatív felhangot. Tény, hogy láttam jobbat is, és alapvetően semmi újat nem tudott felmutatni a mű, de egy élvezetes romantikus filmnek tökéletesen megfelelt.
A film szereplői is teljesítik a tőlük várhatót, azaz mellékszereplőknek kapunk egy Neil Patrick Harrist, aki az Így jártam anyátokkal Barneyaként lehet ismerős és újfent zseniális. Továbbá Mary-Kate Olsen is megjelenik pár jelenet erejéig, jelen esetben boszorkányként tündököl. A főbb szerepekben pedig Alex Pettyfer-t láthatjuk, aki a Vadóckából vagy akár a Negyedikből is ismerős lehet, valamint egy Vanessa Hudgenst aki nagyrészt a High School Musicalekben feszített, vagy épp legutóbb a kevésbé sikeres Álomháborúban ő alakította Blondie-t. Így aztán minden adott volt egy napjaink trendjébe jól beilleszthető Szépség és a Szörnyeteg adaptációhoz.

A történetből ugyan a Disney már kihozta a maximumot, de élőszereplős filmek tekintetében, nálam még messze ezt az adaptáció a legnézhetőbb és legélvezetesebb. A történet gondolom a nagy többség számára már jól ismert, így csak nagyvonalakban annyit, hogy ezúttal az események egy nagyvárosba tevődnek át, ahol egy népszerű és egoista TV sztár középiskolás fiacskája tanulja meg a leckét, miután egy boszorkány elátkozza. Az egyetlen esélye pedig, hogy újra visszanyerje eredeti külsejét, ha egy éven belül talál valakit, aki viszont szereti és miután sikerül megtalálnia a lehetséges jelöltet már minden adva volt a történet kibontásához.

Kivitelezés tekintetében kiemelném, hogy itt az idő múlását tetoválás formájában ábrázolták (konkrétan egy fa képében jelenik meg, ami hol levelet hullajt, hol kivirágzik, ha emlékszünk még a mesében ez egy szirmait hullajtó rózsaként szerepelt) mindenesetre ez a megoldás kimondottan látványos és szórakoztató eleme volt a filmnek. Ezen túl minden a már jól ismert alapkora épült. Aki egy egyszerűbb romantikus filmre vágyik az nagyot nem fog csalódni és egy egészen kellemes kikapcsolódásban lehet része.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...