A világ egyik, ha nem a legsikeresebb sorozata szép lassan a végéhez közeledik. Az eddig jól bevált egy könyv - egy film szisztémát a készítők az utolsó részhez érkezve felrúgták és a záró epizódot kettészelték, így a kaland végét majd csak júliusban láthatjuk. Ez egyfelől pozitív gesztusként is felfogható, hisz a rajongók így egyel több filmet láthatnak és még mindig van mire várniuk, másfelől azonban erőteljes rókabőr szagú húzás volt, hisz ha nagyon megerőltették volna magukat, akkor a történéseket egy -hosszabb- filmbe is be lehetett volna sűríteni. Gondoltam ezt az első rész megtekintése előtt, s gondolom ezt ugyanígy miután láttam, ennek ellenére én el tudtam tekinteni az előzetes aggályaimtól. 
Mert a film jó. Nem úgy mint az első részek és nem úgy, mint a Félvér herceg. Hisz a kezdeti gyerekfilmek után a sorozat egyre inkább elsötétedett, s az utóbbi epizódokat már korántsem a kicsiknek való kategóriába illeszteném, PG-13 besorolás ide, vagy oda.

Nem mennék bele a film történetébe, mert aki nem olvasta a könyveket, de a filmeket látta, az úgyis tudja hol kapcsolódunk a cselekménybe, aki olvasta a könyvet, az tudja mi fog történni, akinek pedig véletlen ismeretlen lenne a sorozat, az gondolom nem ezzel a résszel fogja kezdeni, a többieknek pedig nem szeretném elspoilerezni a mozit. Már csak azért sem, mert ebben az epizódban túl sok fordulat nem vár a nézőre, ennek ellenére is: a film jó. Nem annyira, hogy a falat kaparjam nyárig, de épp eléggé ahhoz, hogy ott üljek majd a moziban az első vetítésen. Harry-ék felnőttek, ahogy szép lassan nőttek velük együtt a problémáik is, de azért egy csipetnyi humor még megmaradt, igaz ez elenyésző az első epizódokhoz képest. Bár semmit nem lehet örökké nyújtani, a sorozat még így is megőrizte a színvonalát, annyira legalábbis biztosan, hogy sajnáljuk majd, hogy vége az egyik legepikusabb szériának. Egy kalanddal még adós vagy Harry, várom, hogy lássam.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...