I Am Number Four - A Negyedik (2011)

csütörtök, február 24, 2011 Bejegyezte: Negro69
Választék híján úgy döntöttem keresek valamit, amit meg nem állt módomban megnézni az aktuális mozi felhozatalból, így beültem a Negyedikre. Az előzetes alapján igazi egyszer nézős popcorn-mozinak tűnt, és nem is maradt el az ilyen fajta elvárásaimtól. Mondjuk le kell szögeznem, hogy a film, elég érdekes elemeket ötvöz; alapjaiban, ilyen kis trendi tini film (mi sem bizonyítja ezt jobban, mint, hogy az egyik forgalmazója a BRAVO), ami a néhol már-már, úgymond kicsit horrorisztikusabb sci-fi jelenetekkel elég érdekes egyveleget alkot. Ezért is juttatta nekem eszembe a Faculty - Az Inváziumot, csak napjaink hullámait meglovagolva, kevésbé színvonalas tálalásban. A főszereplők is e szerint kerültek kiválasztásra; kapunk egy kevésbé ismert Alex Pettyfert, ő elsősorban talán a Vadóckából lehet ismerős, egy Teresa Palmert, akit a hasonszőrű Varázslótanoncban láthattunk, valamint itt van még Dianna Agron, akinek a neve számomra nem igazán mond semmit - a castingnál valószínűleg nem annyira a tehetség, mintsem a külső dominált. Végül még a mellékszereplők között megemlíthetjük Timothy Olyphant nevét, aki még az ismertebb aktorok között van. A rendezés abszolút rendben van, amit a történetből ki lehetett hozni, azt D. J. Caruso (Disturbia, Sasszem) maximálisan kihozta.

A sztori természetesen, nem túl összetett. Egyik oldalon ugye adva van 9 idegen akik a bolygójukat ért pusztító invázió elől a földre menekülnek. Másik oldalon pedig egy - szintén - idegen különítmény, akiknek egyetlen célja levadászni a földön rejtőzködő kilencet. Miután hármat sikeresen likvidáltak, a negyedik nyomába erednek… az események igazán innentől indulnak be, ahogy az a címből is gyanítható. Szóval kapunk feltuningolt űrlényeket, spéci fegyvereket, meg jó pár kérdőjelet a történet értelmét illetően, de összességében pont azt adja, amit az ember elvár tőle; nem többet, nem kevesebbet.

Egy estés filmnek abszolút megteszi. Elég hátradőlni egy adag popcornnal a kezünkben, gondolkodni nem szükséges (aki mégis megpróbálkozik vele az jó pár dolgon fenn fog akadni), csak élvezni a hatalmas látványorgiát.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...