Red - Red (2010)

vasárnap, december 12, 2010 Bejegyezte: mr. church
Retired Extremely Dangerous, vagyis RED. Ami magyarul valahogy így hangzik: "rendkívül veszélyes nyugdíjas". Nem vicc, tényleg innen jött a film címe, ráadásul egy mini-szériás képregény adaptációja. Azt nem tudom, hogy milyen a képregény, de azt már igen, hogy milyen lett a film.

A történet nem túl bonyolult. Frank (Bruce Willis), Joe (Morgan Freeman), Marvin (John Malkovich) és Victoria (Helen Mirren) volt CIA ügynökök. Két közös tulajdonságuk van: mindannyian a legjobbak voltak, és mára már mindannyian nyugdíjasok lettek. Békésen és unalmasan élik mindennapjukat, beletörődve az elkerülhetetlenbe: megöregedtek. Ám ekkor váratlan fordulat történik: a CIA úgy dönt, hogy kiiktatja őket, mert olyasmit tudnak, amit nem kéne, és veszélyt jelentenek a szervezetre és bizonyos érdekekre.A négy kisnyugdíjas nyomába ered William Cooper (Karl Urban), akinek likvidálnia kell őket. És innentől kezdve nincs megállás.


Ennyit röviden a történetről. Most engedjétek meg, hogy leírjam a véleményem a filmről. Frenetikus! Hogy miért? Azért, mert önmaga paródiája. Azért, mert őszinte és nem akar minket átverni. 65 éves akcióhősnő? Hát ki hiszi ezt el? Ha ezt a filmet komolyan veszik, és úgy próbálják meg eladni, belebuktak volna. De eszük ágában sincs. Legendássá vált színészeket látunk, akik rászolgáltak a hírnevükre, de megöregedtek. És ezt bevállalja a film is, sokkal jobban, mint az Expendables. Ettől lesz vicces, szerethető és többször megnézhető ez az alkotás. Bruce Willis, amint érzelgősen és félszegen, telefonon próbál csajozni és emellett karácsonyi dekorációval díszíti fel a házát? Hihetetlen érzés ezt látni, egyszerre furcsa, humoros és megható. Tudja ő, hogy tökös srác, ebben a filmben is, és elő is veszi a figurát amikor kell, de megláthatjuk a másik oldalát is, ami talán még sármosabb és  lehengerlőbb, mint fenegyerek énje. 

Természetesen ott a többi szereplő is. John Malkovich fantasztikusan játssza a kissé lökött bérgyilkost, Morgan Freeman ugyanolyan profin hozza ezt a szerepet is, mint akármelyik másikat. Meg kell említenem még a két másik férfi szereplőt is: Brian Cox, aki tökéletesen alakítja az orosz befolyásos milliárdost, és személyes kedvencemet, Karl Urbant, aki a Doom után végre kapott egy számára méltó szerepet, amit 100%-osan le is hoz, gond nélkül. Ami a film 2 hölgy szereplőjét illeti, egy rossz szavunk se lehet rájuk. Helen Mirren bájos és halálos, Mary-Louise Parker pedig elragadó és ennivaló. És ki mondaná el róla, hogy már 46 éves? Szemrebbenés nélkül, kitűnően teljesítette a feladatát, ekkora nevek mellett.

 

Összefoglalva. Ez a film egyszerre nyújt szórakoztató kikapcsolódást, így az év végi hajtásban, és állít örök emléket ezeknek a remek színészeknek és nagyságoknak. 

Mindenkinek ajánlom!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...