Let Me In (2010)

szombat, december 25, 2010 Bejegyezte: Negro69
Meglehetősen, nehéz feladat kritikát írni erről a filmről, mert hiába általánosítunk, hogy egy újabb remake-kel van dolgunk (amik alapvetően gyengébbek szoktak lenni az eredetijüknél), jelen esetben mindenképpen szükség van a sztereópiáktól való elvonatkoztatásra, hiszen összességében egy abszolút, de élvezetes filmmel van dolgunk. Továbbá mindenképp le kell szögeznem, hogy én az eredeti film nagy rajongója vagyok, amit egyszerűen zseniálisnak találtam, így akarva-akaratlanul is ennek a hatása, amolyan viszonyítási pontként ott lebegett előttem.

A film leggyengébb pontjának a forgatókönyvet, valamint a rendezést tudnám megemlíteni, ebből is következik, hogy nálam nem tudta megütni az eredeti film színvonalát, ellenben a másik oldalon ott vannak a zseniális gyerekszereplők (Chloe Moretz és Kodi Smit-McPhee), akik rengeteget mentettek a filmen, és ezen a téren erősebbnek is éreztem az amerikai verziót a svéd eredetijénél. A rendezés és a forgatókönyv terén nagyon elhibázott lépés volt, hogy vették az eredeti történetet, és tele nyomatták az amerikaiakra, annyira jellemző klisékkel, így kaptunk látványos vámpírtámadásokat, amik leginkább a körből ismert Samara felgyorsított mozgására emlékeztetnek. Mégis mindezen hibákon túl, anélkül, hogy túlságosan spoilereznék, a mélypontot számomra, a történet lebutítása jelentette, mert amit az eredeti filmben csak sejteni lehetett itt már egyértelműen kimondott tényként kezeltek. Mégis, hogy ne csak rosszat mondjak, ki kell emelnem a szereplőket, akik elvitték a filmet a hátukon, és így kaptunk egy összességében élvezhető horror filmet.

A történet alapvetően nem tér el az eredetitől. A csendes lakótelepre egy új kislány költözik, tele sötét titkokkal és lassan felforgatja egy ott lakó srác életét, aki alapvetően egy kis szürke egér, valamint iskolatársainak közkedvelt célpontja. És ahogy egyre mélyül kettejük barátsága, úgy kezdenek el gyűlni a környéken a hullák is, és már az irányítás is kezd kicsúszni a kezük közül.






Elsősorban, ha lehet mindenképpen az eredeti filmet, ajánlanám annak, aki még nem látta, bár ez a mozi is képes jó szórakozást nyújtani (főleg annak, aki még nem találkozott a már említett eredeti művel). Azonban, ha valaki egy élvezetes horror filmre vágyik, akkor is nyugodtan beülhet rá, a mai felhozatal tekintetében nem fog csalódást okozni.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...