London Boulevard (2010)

csütörtök, december 23, 2010 Bejegyezte: Negro69
Nem is olyan régen lehetőségem nyílt, pótolni a magyar mozik hatalmas hiányosságait és megtekinteni pár filmet, amire nekünk még jócskán várnunk kell. Az egyik ilyen mozi a Colin Farrell és Keira Knightley nevével fémjelzett London Boulevard volt. Kezdetnek mindenképp le kell szögezzem, hogy egy alapvetően izgis kis thrillerel van dolgunk. Számomra a film kicsit Guy Ritchie képvilágát próbálta idézni, de valahogy az összhatásnak mégse sikerült elérnie a zseniális rendező által kreált színvonalat és ez a próbálkozás bármennyire is pozitív lehetne a filmen, jól érződik ez a hiányosság, amely érezhetően rontott valamicskét az összképen. Mind emellett mindenképpen meg kell említeni, hogy egy kezdő rendező munkája a film, így korai lenne még pálcát törni a feje felett. A főszereplőket én személy szerint tehetséges színészeknek tartom és hozzák is a tőlük várható színvonalat, még ha pluszt nem is nagyon tesznek hozzá az eddigi színészi játékukhoz, továbbá a mellékszereplők is rendre a helyükön vannak. És, ahogy azt a cím is jól mutatja, az egészhez kapunk pár hangulatos Londoni helyszínt, amely az én szememben sokat képes dobni egy filmen. Egy szóval minden a helyén van egy tökéletes esti szórakozáshoz.

A történet középpontjában egy frissen szabadult elítélt (Colin Farrell) áll, aki, ahogy az lenni szokott, a börtönből szabadulva igyekezne jó útra térni. A nővérét szeretné biztonságba tudni a barátait, pedig maga mögött. Kapóra is jön neki egy újdonsült és testhez álló munka, amiben egy sikeres, és nagy népszerűségnek örvendő színésznőt (Keira Knightley) kellene védeni az agresszív és gyakran veszélyes paparazziktól. Természetesen a kapcsolatuk lassan elkezd túlmutatni egy egyszerű munkakapcsolatnál. Mind emellett, mint azt már megtanulhattuk, a múlt elől, nem olyan egyszerű elmenekülni, így ezúttal is kiéleződik a helyzet a helyi maffiával, és a szereplők is gyors ütemben kezdenek el fogyni és az események is, tovább bonyolódnak, míg végül eddig nem várt fordulatokba torkollanak.

Egy kimondottan színvonalas thriller, napjaink film felhozatalából. Azoknak, akik egy pörgős és hangulatos akciókkal tele pakolt mozira vágynak, mindenképpen ajánlott és bevállalható darab. Ha más, nem egy estés filmnek mindenképpen tökéletes választás. Nekem élvezetes szórakozásban volt részem.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...