The Devil's Tomb - Az ördög kriptája (2009)

szombat, november 27, 2010 Bejegyezte: mr. church
Én szeretem a filmeket! De tényleg! Nem mondanám, ha nem így lenne... Az a pozitív életszemlélet, ami jellemző rám, még jobban előjön, ha filmekről van szó. Igyekszem beleképzelni magam a rendező helyébe, azonosulni a színészekkel, végiggondolni, hogy azért ez csak egy kemény meló és nagyon sok energiát és persze pénzt igényel. Magyarán nem szokásom ész nélkül lehúzni a filmeket, sőt, a lehető legjobbat próbálom meg kihozni belőlük. Jelen "alkotás" esetében ez nem sikerült, pedig én megpróbáltam. De nem sikerült... Megmagyarázom, hogy miért.
Haragszom! Haragszom arra, aki ezt a plakátot kitalálta! Mert ez egy bazinagy átverés! Ugye milyen tetszetős? Ugye milyen szép? Csak éppen nem azt kapod, amit ígér. Egyáltalán nem! Cukormázba csomagolt **** (segítek: szar). És hogy mi az átverés? 


Átverés 1.: A film címe
Elsősorban maga a film címe: 'The Devil's Tomb'. A néző szájában összefut a nyál, termelődik az adrenalin, mert hát 'Az ördög kriptája'!
Átverés 2.: A szereplők
Nem elég, hogy az ördögé, de olyan cimborái vannak, mint a Cuba Gooding Jr. meg a Ron Perlman. Aztaaaa! Ez azért már nem semmi?!!
Átverés 3.: A film témája
Mondhatni ez a hab a tortán, a tripla vagy semmi, hiszen a faja címen, a tuti plakáton és a király színészeken már így is lehidaltunk, és tudjuk jól, hogy itt most olyan brutál dolgoknak kell történniük, hogy az már nem is lesz emberi. És mennyire igazunk van! A hivatalos történet szó szerinti idézése következik, ami a DVD hátuljára van írva (nyugi nem vettem meg):

"Egy kőkemény háborús veterán (Cuba Gooding Jr.) által vezetett zsoldoscsapatot felbérel egy titokzatos CIA ügynök, hogy mentsen meg tudóst (Ron Perlman) aki éppen egy archeologiai felfedezésen dolgozik, a közép keleti sivatagban. A homok alatt viszont egy évezredek óta őrzött titokra bukkanak - egy titokra, amely nem erről a planétáról származik..."

És már kész is a totális átba.... verés receptje. Mert hát mi kell még? Ja igen, egy trailer.


Egy trailer, ami nem is olyan vészes! Sőt, külön dicséret érte, mert egész jó lett. Még tovább megyek: jobb, mint a film, ráadásul aki csak ezt nézi meg, mindent megtud és megspórol 90 perc hajtépést az életéből. Komolyan azt hiszitek, hogy van valami, ami a trailerben nem lett megmutatva? Kis naivak...

Keblemre haver
A film legjobb része szerintem, az állandóan feltámadó pap, mert az vicces, és a helikopter, mert az meg szép és nagy. A legrosszabb jelenetet már nem ilyen könnyű megtalálni, mert nagyon sok van, és ahhoz még egyszer végig kéne nézzem a filmet, de ennyire még nem hülyültem meg. 




Zumm zumm

Tudom, hogy low-budget film, meg válság van és stb... Na de emberek! Tudjuk jól, hogy vannak kis költségvetésű, de nagy filmek a közelmúltból: Pandorum, Moon, Paranormal Activity. Direkt csinálták őket kevés pénzből, és mekkorát ütöttek. A Pandorumot szándékosan emelem ki, mert valamennyire hasonló téma. A kevés pénz világosan meglátszik a szörnyek kinézetén, viszont! Remek színészi játék, ami engem teljesen lebilincselt, és bár valamennyire sablonos sztori, mégis végig izgalomban tart! 



Na de ez a szenny??? Komolyan mondom, nem tudom elképzelni, hogy egy ilyen filmet ki mertek adni. (és nem magyar!) Külön merészség volt a téma megválasztása, hisz ebben a típusban (pár katona a csúnya idegenek ellen) nagyon sok konkurense van a filmnek, kapásból: Halálhajó, Pandorum, Doom. Számomra teljességgel érthetetlen az egész... A helyszín egyszerű és minimális, a karakterek sablonosak, nincs játék, a vágások, a képek, a zene, a hangok, a jelenetek, a 'csavarok' nem csak, hogy elcsépeltek, de rosszul és igénytelenül is vannak kivitelezve.

Ja és persze a film műfaja horror. És tényleg! A film nézése közben többször is becsuktam a szemem és végigfutott rajtam  a borzongás, mert ilyen szart, még nem láttam.





PS. Nem az a legnagyobb bajom, hogy tré a film. Van ilyen. Hanem az, hogy ezt komolyan gondolták és meg akarták velünk etetni, hogy mennyire finom.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...