Knight and Day - Kéjjel-Nappal (2010)

péntek, augusztus 20, 2010 Bejegyezte: jangamen
Pozitív csalódás. Olyan ritka, főleg a mostani "nagyobb" filmek esetében, hisz legtöbbször mire eljutunk a nézésig, már láttunk 4-5 trailert, tudjuk a sztorit, nagyot általában nem nézünk, hellyel-közzel kapjuk amit vártunk. Hatalmas meglepetésre most sem érdemes várni, és -mint ahogy azt már kifejtettem párszor- meglehetősen előítéletes vagyok az ilyen könnyed délutáni lagymatag bóbiskolós filmekkel kapcsolatban, mindamellett Cameron Diaz sem tartozik a kedvenceim közé -igen, Cruise-t csípem-, így túl sok jóra nem számítottam. Ennek megfelelően meglepődtem. Mert ez jó volt. Nem olyan eldobod az agyad módon jó, hanem amolyan elégedetten jössz ki a moziból jó. Pedig túl sok újat nem ad a mozi -semmit-, végignézhetünk egy Indiana Jones és a Végzet Temploma csetlés-botlást modern köntösbe ültetve, egyedül tán Cameron Diaz annyira szerethetően balfasz, mint Kate Capshaw volt bő 25 évvel ezelőtt. Cruisenak pedig jól áll a szerep, szinte lubickol benne, hisz sokkal lazább lehet, mint Ethan Huntként, s rá sem lehet egy rossz szavunk se.
Ahogy a történetre sem, igazi menekülős, akciós, röhögős kurvakúlos az egész, a pörgő eseményeket legtöbbször Diaz bamba arca és lüke kérdései akasztják meg; de épp annyira amennyire kell. Könnyed kis esti kikapcsolódás, aminek a címe remélhetőleg senkit nem fog elriasztani (legutóbb a Date Night-ot hagytam ki majdnem emiatt), ígérem a szórakozás garantált. Ennek kellene a mércének lenni, mert úgy hiszem -jogosan-, hogy ezt a minőséget legalább mindenki elvárhatja a pénzéért. 
Bár tömény ajnározásnak hathatnak az eddig elmondottak, ez azért közel sem tökéletes film, s ez a kapott pontból is látszik. A célját azonban eléri, szórakoztat, megnevettet, kikapcsol. Mást pedig egy ilyen mozitól ne várjunk, az örömöm azért ilyen nagy, mert az utóbbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy már ez is nagy szó.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...