The A-Team - A Szupercsapat (2010)

kedd, július 20, 2010 Bejegyezte: jangamen
Oké. Ezt nevezik mellbevágó meglepetésnek. Anno amikor elkezdtek csorogni az első videók, emlékszem, egy határozott kézlegyintéssel elintéztem a filmet, túl gagyinak és komolytalannak hatott az eredeti sorozathoz képest, ami, úgy hiszem sokakhoz hasonlóan nekem is gyermekkorom alapvető vasárnapi programjának része volt, bár utólag visszagondolva úgy igazán és tiszta szívből sosem volt a kedvencem. Megfelelő tisztelettel és persze egy csepp nosztalgiával gondolok azonban az eredeti 83-87 közt forgatott szériára, amely emlékének meggyalázását nem hagytam volna szó nélkül. Márpedig úgy tűnt bekövetkezik az elkerülhetetlen: készül egy újabb remake, amely nem tud mást, mint a békeidők egy nagy kultnevével lehúzni a nézőket és gyorsan, de teletömött zsebekkel eltűnni a süllyesztőben. Itt pedig akkor visszakanyarodnék a poszt elejére: ezt nevezik mellbevágó meglepetésnek. Mert nemhogy nem gyalázták meg a régi nevet...
De ez volt az év legcoolabb mozija. Hannibal Smith ezredes (Liam Neeson) és félnótás, ámde vérprofi csapata olyan pörgős 100 percet dobnak elénk, hogy pislogni is alig van időnk. Akció akciót, poén poént követ és valahol félúton a tátott száj és a felröhögések közt, úgy jó tíz perccel azután, hogy a mozi elkezdődik, már tudjuk: megérte a jegy árát; ilyennek kell lenni egy akcióvígjátéknak 2010-ben.
"I love it when a plan comes together!"
Azoknak, akik anno nézték a szériát, természetesen nem lesz új a felállás, bár időben alkalmazkodott a mozi -a történet áttevődött a jelenbe- a film azt az utat járja be, hogy hogy lesz a Szupercsapat az a négytagú magánhadsereg, amire ha szükséged van...és megtalálod...akkor talán... felbérelhetsz. Innentől pedig -ahogy már említettem- akció, akció és még több akció. Egyedül talán a helyenként kissé kilógó CGI-re lehet panaszunk, de még az emészthető kategóriában marad, no és kárpótolnak minket a kiválóan elkapott karakterekkel, gondolok itt főképp Murdoc-ra, illetőleg az őt alakító Sharlto Copley-ra (bizonyára emlékszünk még a District 9-ra). Egy szó mint száz, lehet készülni, amint elér a hazai mozikba, irány a vetítés, garantálom, hogy jól fogtok szórakozni.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...