Archer (2009)

szombat, április 17, 2010 Bejegyezte: jangamen
Sorozatokról kevés szó esett ezidáig -ezt igyekszünk orvosolni-, rajzfilmekről pedig még kevesebb -ezt már nem merem ígérni-, erről azonban meg kell ejteni egy kis írást, mert aki szereti az igényes cuccokat, annak egyszerűen joga van tudni róla, mert nagyon könnyű átsiklani felette.
Egy 18+ sorozatról van itt szó, meglehetősen minimalista animációval, sokan lesznek (vannak) akiknek ez nem fekszik, nos ha ezen nem tudja túltenni magát valaki, akkor ezt nem neki találták ki, de hé! Érdemes, mert a lényeg nem a képi világban keresendő, ez nem az a széria. Olyan szövegek röppenek el benne ugyanis, hogy simán hangosan felröhögős mindegyik epizód, melyek -hasonlóan az évadhoz- fájdalmasan rövidek. (20 perc).
Lássuk mitől is döglik a légy, avagy mi teszi zseniálissá az Archer-t.
Adva van AZ ügynökség, ahol a sztárkém Archer Sterling az ÁSZ, a 007-es, a legnagyobb. A nők a lábai előtt hevernek, -megesik hogy luxuskurvák pénzért, de ez irreleváns-, kutyaszorítókból mérhetetlen eleganciával vágja ki magát, ha kell életet ment és csak úgy egyszerűen: tökéletes...is lehetne, de itt egy kicsit másképp mennek a dolgok. A cég pénzét saját szórakoztatására költi, a kapcsolata megromlott (hogy miért az legyen meglepetés) és úgy összességében Archer egy pöcs, persze megteheti, hisz a cég vezetője a saját anyja, akivel...nos meglehetősen érdekes kapcsolatot ápolnak.
Zseniális (értsd: Zseniális, nagy zs-vel) szövege teszi kihagyhatatlanná az Archer-t, ami igenis egy hiánypótló széria. A készítők keze munkáját dicsérik a korábbi Frisky Dingo és a Sealab 2021. Akinek ezek mondanak valamit, annak már van elképzelése, akiknek pedig idegenül hangzik, azok mindenképp adjanak egy esélyt Sterling-éknek, lessétek meg az első részt, ha nem jön be, akkor a többi sem fog, de ha igen, akkor hatalmas szórakozásnak néztek elébe. Mindent összevetve persze nem tökéletes, de az erős nyolcast megérdemli.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...