Kaméleon (2008)

hétfő, március 15, 2010 Bejegyezte: ChYga
Goda Krisztina a Csak szex, és más semmi, valamint a Szabadság, Szerelem után ismét egy kiváló, nemcsak magyar viszonylatban kiemelkedő mozit rakott le az asztalra. Ennek én különösen örülök, mert szerintem nem gyakran találkozhat a filmkedvelő közönség magyar filmmel. Pedig vannak itthon jó színészeink, nem is kevés. Rendezőink közt is akad jó pár tehetséges (még az amatőrök között is). De valamiért jó filmeket ritkán sikerül összehoznunk. Goda Krisztina ezért is az egyik gyöngyszeme kis hazánknak.
A Kaméleon középpontjában egy szélhámos áll, Gábor, aki azt csinálja, amihez a legjobban ért. Magányos, csúnyácska nőket hiteget a boldog élet illúziójával, majd pár hét után meglép a nők megtakarított pénzével. Barátja Tibi, segít neki kideríteni, mire is vágyik az „áldozat” legjobban, így könnyen kizsebelik őket. Az üzlet jól megy, egészen addig, míg Gábor ki nem szemeli Hannát, a gazdag balerina lányt...

Nagy Ervinnek nagyon jól áll Gábor szerepe, látszik, hogy élvezi, lubickol benne. Hámori Gabriella is hozza, amit kell. Az operatőri munka pedig külön kiemelendő. Babos Tamás és Gulyás Buda nem kis mértékben emelik a film színvonalát, profi képeikkel.
Azt kell hogy mondjam, a Kaméleon megérdemli, hogy egy helyen említsék a többi nagy szélhámos filmmel (Maverick, Trükkös Fiúk, A Tehetséges Mr. Ripley, The Brothers Bloom…). Bárhol megállná a helyét.

imdb

tovább mögött megtalálod a trailert...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...