F.A.Q. About Time Travel (2009)

kedd, március 09, 2010 Bejegyezte: ChYga
Hogy mik az összetevői egy „térdcsapkodós” vígjátéknak? Lássuk csak. Először is vegyünk néhány idióta karaktert, akikben van némi közös, mégis ellentétei egymásnak. Majd adjunk hozzá valami hangulatos helyszínt, fordulatos, meglepetésekkel teli cselekményt, végül fűszerezzük meg hatalmas szövegekkel az egészet. Számomra a tavalyi év egyik legnagyobb meglepetése volt ez a film. Egy igazi csemege az alacsony költségvetésű függetlenfilmek között. A film költségvetése nem haladta meg összesen az 1 milkót, mindössze 8 szereplőt vonultat fel (de ebből csak 5 számottevő), és egy helyszínen játszódik.

A történet két geek-ről és egy cinikus haverjukról szól. Az első Ray, aki megőrül mindenért, ami az időutazással kapcsolatos. Ott van Toby, aki a filmek megszállottja, és Pete, aki magasról sz@rik bele mindenbe. Hárman beülnek a helyi sarki kocsmába iszogatni egyet és nemsokára felfedezik, hogy időtörés van a férfi mosdóban. Innentől kezdve oda-vissza ugrálnak az időben, sok meglepetést tartogatva a nézőknek.

Az egyetlen húzónév (már ha őt annak lehet nevezni) a Horrorra Akadva filmekből ismert Anna Faris. Remek muzsikák szólnak a filmben, ami még inkább emeli a színvonalat. Mivel időutazós filmről van szó, majdnem hogy elengedhetetlen némi CGI, ami bár elég amatőr, mégis teljesen passzol a FAQ hangulatához, atmoszférájához. Nyilván nem lesz a mozi egy örök kedvenc, de nagyon jól tud esni. Egyszer talán még elő is veszem megint…

imdb

tovább mögött megtalálod a trailert...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...