Precious - A Boldogság Ára (2009)

szombat, február 06, 2010 Bejegyezte: jangamen
Mihez is hasonlítsam? -gondoltam miközben peregtek a képkockák. A film amin néhol akár nevetni is lehetne, valahogy mégsem megy, hisz szomorú az egész történet úgy ahogy van. Szólok előre, spoileres lesz az írás (átgondoltam, inkább mégsem).

A 90's évek végén járunk Harlemben, a történet középpontjában Precious (Gabourey Sidibe), a túlsúlyos butácska tizenéves tini, aki otthon él anyjával, a munkakerülő és gonosz Mary-vel (Mo'Nique), tűrve annak minden kegyetlenségét és azt, hogy gyakorlatilag állatként kezeli őt. Precious egyetlen lehetősége az alternatív iskola (each one teach one), ahol felkarolhatják, hogy kitörjön abból, amit életnek is túlzás nevezni.
Gyönyörű példája egyébként annak, hogy mi minden megtörténhet, otthon a négy fal között. Példája annak, hogy ami a külvilág lát, az lehet, hogy köszönőviszonyban nincsen az igazsággal. Hogy a legnagyobb kegyetlenségek mindig családon belül történnek meg. Hogy bár a legtöbb rózsaszín takony elhiteti veled, de a való életben nincs mindig happy end.

Titkos favoritom, bevallom őszintén. Mind a legjobb film, mind a női főszereplő kategóriában erre adom le a voksom, de Mo'Nique győzelmén se lepődnék meg. Mariah Carey ütött, akár csak Lenny Kravitz...na de majd meglátjátok. Senki ne készüljön szórakozásra amikor nekiáll, ez csupán egy másfél órás utazás a való világba, egy helyre, ami akár a saját életünk is lehetne. Adjunk hálát az égnek hogy nem így van.



tovább mögött megtalálod a trailert ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...