Band of Brothers - Az Elit Alakulat (2001)

hétfő, február 08, 2010 Bejegyezte: jangamen
Mivel személyes tapasztalatom, hogy még a legnagyobb hírverést kapott filmeket / sorozatokat sem látta mindenki (és csecsemőnek minden vicc új), így -és egyébként is- megér egy bejegyzést a világ legjobb sorozata. Csak így egyszerűen? Igen. Nincs vita, nincs apelláta, minden idők legjobb (mini)sorozata.
A ráköltött 125 millió dollár (nem elírás, ~12 millió dollár / epizód) minden egyes fillérjét megérte. Egész egyszerűen hibátlan. Bár a sorozat a Ryan közlegény megmentése után készült, én fordított sorrendben néztem, a film közel sem adott akkora élményt, mint a széria egyetlen része akár.
Spielberg és Hanks producerként jegyzi, hogy Steven keze munkája (beleszólása, ha volt) mennyire látszik meg rajt, azt egy szakavatottabb szem tán meg tudja mondani, mindenesetre ha háborús témájú alkotások kerülnek terítékre, mindenképp az első amit látni kell. (hagyjuk ki a klasszikusokat most ebből.)
Stephen E Ambrose könyve, korabeli interjúk, levelezések és híradások szolgáltak alapjául a szériának, melyet mintegy 10 hónap alatt forgattak le, végigkövetve az Easy századdal (Európában) történt eseményeket a második világháború során. A még életben lévő veteránokkal készült beszélgetések szerves részét képzik az epizódok elejének, mintegy felvezetést adva azoknak.
Nem húzom, mert ezt mindenkinek látni kell. Nincs sorozat, vagy film, ami ennyire lekötött vagy odaszögezett volna, mind a történet, mind a látvány kifogástalan. Még annak is kötelező, aki nem szereti a háborús alkotásokat. Azt hiszem nem vagyok vele egyedül azzal, hogy felcsillant a szemem anno a hír hallatán: jön a folytatás: The Pacific címmel. Már nem sokat kell aludni és március 14. lesz...
a tovább mögött ott a trailer (+ The Pacific trailere)...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...