Man on a Ledge – Borotvaélen (2012)

szerda, június 13, 2012 Bejegyezte: Szabó Noémi

Akció. Izgalom. Feszültség. Vajon mi vihet rá egy életerős férfit arra, hogy életét eldobja? Szerelmi bánat? Hatalmas pénzösszeg elvesztése? Esetleg igazának bizonyítása? A Borotvaélen pontosan az igazság – a közvélemény felhasználásával - történő igazolásán dolgozik. Minden eszközt bevetve!

Belegondoltak már abba, milyen lenne, ha egyik nap hosszú évekre börtönbe küldenék önöket, méghozzá olyan dologért, melyet el sem követtek? Gondolom – teljesen érthető módon – a válaszuk: nem. Nos, Nick Cassidy (Sam Worthington) pedig pontosan ebben a cipőben jár. Igazát igyekszik bizonyítani, de kérdés, vajon tényleg ártatlan? És lesz elegendő ideje igazolnia mindezt?

Cassidy (ex)rendőrtisztként huszonöt éves börtönbüntetését tölti, mert az ő biztosítása során eltűnt egy méregdrága gyémánt. A tulajdonosa – a város legtehetősebb embere – felvette a kártérítést, és tovább terjeszkedett a cégével. Míg Cassidy egy nap meg nem szökött az igazságszolgáltatás alól. Jókora tervszövögetés után elindul annak végrehajtására. Kilép egy szálloda huszadik emeleti párkányára, és az utcán bámészkodó tömeget felhasználva mindent elkövet annak érdekében, hogy meggyőzze, és a maga oldalára állítsa Lydia Spencer (Elizabeth Banks) tárgyalótisztet. Mindeközben pedig egy másik akció is zajlik, mely kihatással lehet a végkifejletre, és a főhős elméletére…


A szövevényes és kusza szálakat többé-kevésbé sikeresen bogozgatja Lydia és Cassidy. Ahogy Sam Worthington és Elizabeth Banks színészi teljesítménye is kéz a kézben értékelendő. Egymást támogatva haladnak a már-már kimagasló értékelés felé. De lett volna még mit javítani, ezért maradjunk egyelőre a jó-ban. Azonban mindenképpen megjegyzendő, Worthington A titánok harca és A titánok haragja után ismét letette a névjegyét. Mindazonáltal Cassidy öccsét alakító Jamie Bell és barátnője Genesis Rodriguez is az erős jó kategóriába sorolandó eme film láttán. Mindenképpen remek párost alkotnak, a közös „munka” és a játékos civódás során egyaránt. A visszaemlékezések, a „statikus”, és az akciódús jelenetek megfelelő időt engednek a másiknak, azaz jól megkomponált rendezésre vallanak.

„Ahogy érkeztem, úgy távozom: ártatlanul.” A kérdés már csak annyi: vajon a végzetes lépés előtt sikerül még Cassidynek bizonyítani igazát? Egy estét mindenképp megér ennek kiderítése. . És annak ellenére sem unalmas a történet, hogy első ránézésre egy arasznyi párkányom zajlanak az események. Hiszen a Borotvaélen szórakoztató, feszültségekkel teli egész estés mozi, remek rendezéssel (Asger Leth), színészekkel, és vászonra vitellel.

Feliratos előzetes:


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...