Flypaper – Bankcsapda (2011)

vasárnap, május 06, 2012 Bejegyezte: Szabó Noémi

Másfél óra töménytelen nevetés. Remek forgatókönyv, értelmes dialógusok, felszabadult színészi játék és poén poén hátán jellemzi a Flypapert. Ha mindez nem lenne elég, akkor mindemellé akad egy kis Patrick Dempsey is.

Adott két bankrablóbanda, akik minő meglepetés, pont ugyanazt a bankot szeretnék kirabolni. És ezen véletlen folytán kezdetét veszi a helyzetkomikumok sora. Hiszen egyazon helyszínen próbál érvényesülni egy profi és egy igazi lúzer csapat. Tehát körvonalazódni látszik, nem kell túl nagy jóstehetség ahhoz, hogy mindenki számára kiderüljön, ez a tény számos vicces szituációt szül majd.


Azt is észre kell venni, ki jegyzi a Flypapert. Jon Lucas és Scott More. Azaz a Másnaposok és a Másnaposok 2. forgatókönyvírói. Ez is némiképp garancia a felhőtlen, térdcsapkodós szórakozáshoz. De nem szóltunk még a bandatagokról, pedig akad közöttük is pár jókedvre derítő arc. Elsőként ott van a lúzer csapat, Tim Blake Nelson (Drogtanya, A nagy fehérség) és Pruitt Taylor Vince (A mentalista, Dögölj meg édes). Igazi összeszokott páros, igazi piti tolvajok, akik nagy sikereket még nem könyvelhettek el. A bankrablók versenyébe is a futottak még kategóriát gyarapítják.


Nem úgy a komoly fegyverekkel és akciótervvel felvértezett, mindenre elszánt top csapat. Mekhi Phifer (Vészhelyzet, Hazudj, ha tudsz), Matt Ryan (Tudorok, Gyilkos elmék), Rob Huebel (Office, Utódomra ütök). Ők aztán hosszú munkaórák alatt találták ki a részletes tervet, beszerezve minden szükséges kelléket, és kivárva az aktuális alkalmat. De ahogy ez lenni szokott, kettőn áll a vásár, és jelen esetben ez teljesen helytálló megállapítás, bár nem biztos, hogy mindösszesen kettőn...


Mindjárt itt vannak a banki alkalmazottak, akik hátráltathatják a bűnözők dolgát, ha akad olyan, aki szembe mer szállni a fegyveres „munkásokkal”. De nehezítheti a rablás folyamatát egy-két „civil” is, akiknek éppen akkor, éppen ott akadt dolguk. Mint Patrick Dempsey-nek.
A Grace klinika és a Bűbáj után igazi Sherlock Holmes ként jelenik meg. Megfigyel, és mindent kifigyel, összerakja a mozaikdarabkákat, és a végén elnyeri a jutalmát. Mr. Álompasi a Flypaper-ben sem hazudtolja meg „hírnevét” és igyekszik belopni magát nem csak a női nézők, de Kaithlin (Ashley Judd) szívébe is.

Azonban ne vonjon le senki elhamarkodott konklúziót. Koránt sem sablonos filmről van szó. Időről időre meglep, és folyamatosan szórakoztat. Tehát ajánlott mindazoknak, akik szeretik a vígjátékokat, és kifejezetten frusztráltak, ha az első öt perc után tudják, ki a gyilkos, ki kivel jön össze, és különben is, úgyis ez, vagy az lesz a vége...
A Bankcsapda nem ilyen! Egy csendes tavaszi este tessék megnézni, kikapcsolódni, és csak úgy szórakozni egy jót!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...