Bad Teacher - Rossz Tanár (2011)

szerda, augusztus 17, 2011 Bejegyezte: Névtelen

Jake Kasdan ezúttal sem fog bevonulni a rendezői szakma nagyjai közé erről biztosíthatok mindenkit. Ám ne felejtsük el, hogy a rendezés nem minden, hiszen egy gyengécske sztoriból nem lehet ütős mozifilmet varázsolni. Az írók, Gene Stupnitsky és Lee Eisenberg már leírták magukat A kezdet kezdetével (2009), de ez alkalommal legalább többet alkottak egy agyament vígjátéknál.

Elizabeth Halsey (Cameron Diaz) foglalkozását tekintve tanárnő, ám hivatásának egy gazdag férj felhajtását tekinti, hogy vidáman élhessen élete végéig egy kölyköktől mentes környezetben. Dögös nő lévén hamar meg is találja az "igazit", azonban nem számol a leendő anyóssal, akinek sikerül bebizonyítania, hogy Elizabethnek csak a pénz számít, a leendő vőlegény cseppet sem. Kénytelen-kelletlen visszatér a tanításhoz, ami nála nem jelent egyebet, mint csendes szundikálást a tanári asztalra dőlve, mialatt az ifjúság videofilmekből készül fel a nagyvilágra. Főhősnőnk persze nem veti meg sem az italt, sem a drogokat, így hamar magára haragítja a helyi buzgómócsingot, Amy Mókus tanárnőt (Lucy Punch: Gyógyegér vacsorára). Mindeközben pedig folyamatosan csapja neki a szelet az iskola tesitanárja, Russel (Jason Segel).Elizabethet azonban semmi sem érdekli az aktuális férjkereső projekten kívül, amit mellnagyobbítás segítségével készül végrehajtani, amire egyenlőre egy vasa sincs. Ám amikor megjelenik az új helyettesítő tanár, egy milliomos örökös képében (Justin Timberlake), a szépészeti műtét hirtelen sürgetőbbé válik számára. Eközben értesül egy kolléganőjétől (Phyllis Smith: Office) az éves prémiumról, amit az kap, akinek az osztálya a legjobb kompetencia tesztet írja az iskolában. Ez az az 5700 dollár, ami Elizabethet elválasztja álmai mellétől és férjétől, így annak érdekében bármit hajlandó megtenni. A legrosszabb tanárból így válik a legrosszabb, ám legszorgalmasabb tanárrá.

Az írók és a rendező korábbi alkotásai alapján rosszabbra számít az ember, a trailer alapján azonban sokkal jobbra. Cameron Diaz zseniálisan alakítja a teszek az egészre tanárnőt és Justin Timberlake is jobban alakítja a visszahúzódó, szemüveges helyettesítő tanárt, mint azt várnánk tőle. Ezek ellenére nem ők nyújtják a legjobb alakítást a filmben, hanem Lucy Punch, akiből ezt ki sem nézné az ember. Jól áll neki ez a hisztérikus szerep, emellett rajta/miatta röhög a legtöbbet a néző a film alatt. Az igazgató (John Michael Higgins: Az Igenember) delfinmániájából még ki lehetett volna hozni jó néhány poént, de alapvetően a poénok jól időzítettek és nem is elcsépeltek, a pontszámot is leginkább ezek mentik meg. A sztori rosszul megírt és elkapkodott, és sokkal többet is kihozhattak volna belőle. Összességében ez egy egyszer, maximum kétszer nézhető film, láttunk már ennél jobbat is, ugyanakkor a mostani vígjátékokhoz képest tartja a színvonalat.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...