Martin Freeman lesz A hobbit főszereplője

szombat, október 23, 2010 Bejegyezte: jangamen
Noha továbbra is bizonytalan, hol forgatják a Gyűrűk Ura előzményéül szolgáló A hobbitot, azt már tudni lehet, kik fognak szerepelni benne. A New Line Cinema, a Warner Bros. és az MGM vezetői, Toby Emmerich, Alan Horn és Steve Cooper a rendező Peter Jacksonnal közösen jelentették be a szereposztást.
A főszerepet - amint azt immár hetek óta sejteni lehetett - Martin Freeman alakítja. A 39 éves angol színész a magyar nézők számára elsősorban a Galaxis útikalauz stopposoknak filmváltozatából, vagy A hivatal című sorozatból lehet ismerős, de feltűnt az Igazából szerelemben, a Haláli hullák hajnalában és a Vaskabátokban is, az Éjjeli őrjáratban Peter Greenaway-jel dolgozott, jelenleg pedig dr. Watsont játssza a BBC új, aktualizált Sherlock Holmes-sorozatában.

Peter Jackson közölte, hogy Freeman volt az első és egyetlen választásuk. "A szerepet övező különböző pletykák és spekulációk ellenére, számunkra kezdettől fogva csupán egyetlen Zsákos Bilbó létezett. Nagyon kevés olyan pillanat adódik a karriered folyamán, mikor egy színésszel kapcsolatban azt érzed, az adott szerepre született, de mikor találkoztam Martinnal, úgy éreztem, ez kifejezetten ilyen helyzet. Intelligens, vicces, meglepő és bátor - pontosan olyan, mint Bilbó, én pedig hihetetlenül büszke vagyok, hogy bejelenthetem, ő a mi hobbitunk."
Freeman mellett több szerep is gazdára talált. Richard Armitage lesz Tölgyfapajzsos Thorin - ő vezeti a törpék csapatát, akik útra kelnek a Magányos Hegy felé, hogy megszerezzék az ott rejlő kincseket, és visszahódítsák Erebor vásosát Szmógtól. Társait, Kilit és Filit Aidan Turner és Rob Kazinsky alakítja. Dáint, a Vaslábút Graham McTavish, Oint John Callen, Bomburt Stephen Hunter, Dorit pedig Mark Hadlow játssza. Peter Hambleton lesz Glóin - a regényben ő Gimli apja.
Noha nincs még aláírt szerződésük, de valószínűsíthető James Nesbitt, David Tennant, Stephen Fry és Saoirse Ronan felbukkanása, Szmóg, a sárkány pedig a tervek szerint Bill Nighy hangján szólal majd meg. Szinte biztosra vehető Ian McKellen és Andy Serkis visszatérése, és lehetőség van Orlando Bloom, Liv Tyler, Viggo Mortensen, Elijah Wood és Sean Astin újbóli felbukkanására is.
A forgatás februárban kezdődik, a két részre bontott film első fele 2012 decemberében kerül mozikba, a folytatás pedig egy évvel később, 2013 decemberében érkezik. (odeon)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...