Megvannak a Kamera Hungária döntősei

szerda, szeptember 08, 2010 Bejegyezte: jangamen
13+1 kategóriában 284 pályamű érkezett a kilencedik alkalommal megrendezendő Kamera Hungária Televíziós Műsorfesztiválra - közölte Csermely Ákos, a fesztivál főszervezője szerdán Budapesten, a televíziós alkotók seregszemléjét megelőző sajtótájékoztatón. A fesztivált szeptember 24-25-én rendezik meg Veszprémben, idén az Aréna Sport- és Rendezvénycsarnokban. A 13+1 kategória mindegyikében öt-hat alkotás versenyez egymással, és egy 39 fős zsűri választja ki közülük a legjobbakat - mondta el a főszervező. Kategóriánként egy-egy díj talál gazdára, ám a legkiemelkedőbb teljesítményért két alkotói díjat is kiosztanak.

A 91 versenyben maradt tévés alkotás többek között szórakoztató, dokumentum, életrajzi, ismeretterjesztő, dramatikus és hír kategóriákban indul a Kamera Hungária díjért, de versenybe lehetett szállni műsorarculattal és online audiovizuális tartalmat képviselő művekkel is. Az indulók között kereskedelmi, közszolgálati, regionális csatornák, valamint produkciós irodák által gyártott műsorok egyaránt szerepelnek. Érkeztek alkotások tematikus csatornáktól és határon túli tévés szerkesztőségekből is.

A szórakoztató filmek szekciójának zsűrielnöke, Réz András esztéta a sajtótájékoztatón elmondta: nagy felelősség ítéletet mondani azokról a műsorokról, amelyeknek a nézettsége a legnagyobb. Emellett kötelesség arról is gondolkodni, milyen minőséget csomagolnak a nézőknek a csatornák - fűzte hozzá.

Belénessy Csaba, a hírszekció zsűrielnöke, az MTI alelnöke azt mondta: sok fiatal tehetséggel volt alkalma találkozni a zsűrizés folyamán. Szerinte a hírműsorok készítői számára továbbra is a bátorság és a higgadtság a legfontosabb - ezek nélkül nem érdemes hírműsorokat gyártani.

A klasszikus alkotások zsűrielnöke, Szász János színház- és filmrendező a sajtó képviselőit videóüzenetben köszöntötte, amelyben többek között azt emelte ki, hogy a ma rendelkezésre álló hihetetlen technikai háttér mellett sem szabad a műsorkészítőknek szem elől téveszteniük az alkotás célját.

Tirts Tamás, a jogilag még létező Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) KDNP által delegált tagja a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) képviseletében elmondta: a jövőben - hasonlóan az ORTT gyakorlatához - az újonnan felállt NMHH is szándékozik támogatni az ilyen kezdeményezéseket.
(MTI)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...